Милен Михов с тежко обвинение към „мутрите“ на Манолова и активисти на Слави в престъпление

милен михов

Скандално разкритие за теч на лични данни от компютрите на Районната избирателна комисия във Велико Търново направи по БНТ водачът на листата на „Българските патриоти – ВМРО, „Воля“ И НФСБ“ в старопрестолния град Милен Михов.

Той съобщи, че хората, които са работели преди два месеца за кандидати от патриотичната коалиция, са вербувани по телефона от представители на т.нар. протестни партии и коментира, че това ще са най-нечестните избори през последните 31 години заради процедурата на приемане и формулиране на изборните правила.

„Изборният кодекс се превърна в наказателен спрямо някои. Той противоречи на някои от основните демократични принципи.

Не си спомням в едно Народно събрание, което заседава само девет дни, основната тема да са изборните правила, които да са така натъкмени, че да са в полза на тези, които са ги приели, а моята памет е доста дълга“, сподели Михов.
Хайде тези юнаци, които приеха промените, един аргумент защо намалиха броя на членовете на ЦИК, призова той.

„Бих запитал т.нар. лъжедемократи от „Демократична България“ защо промениха толкова ключов принципи във формирането на изборната администрация, като изключиха партии, които имат представители в Европарламента, при условие, че в продължение на четири години те се ползваха от това правило да имат свои хора в секционните избирателни комисии.

Тази поправка бе наречена „Джамбазки“, което ясно подсказва срещу кого бе насочена“, заяви кандидатът за депутат от „Българските патриоти – ВМРО, „Воля“ И НФСБ“.

„Това бе направено, защото днес, хората, които работеха преди два месеца, от името на нашите структури са вербувани по телефона от представители на различни партии на промяната – като анонимната на Слави Трифонов, „мутрите“ на Мая Манолова. Обещали са им да ги включат в тяхната квота“, добави той.

„Откъде имат тези партийни активисти в Полски Тръмбеш личните телефони на нашите представители? Логичният отговор е, че е от Районната избирателна комисия“, подчерта Михов.

„Нека вътрешният министър се запита дали изнасянето на лични данни от служебните компютри на РИК във Велико Търново не е престъпление! Откъде партийните функционери имат личните данни на хората, които сме обявили за наши представители преди два месеца?“, попита той.

Според него купуването на гласове не става в изборните секции, а отвън по определени схеми. Това е част от инструментариума на т.нар. партии на промяната, които не се свиняха, агитирайки за честни избори на 4 април, да купуват гласове, заяви кандидатът на патриотите за народен представител.

„Партията на Слави Трифонов, на Христо Иванов и „мутрите“ на Мая Манолова подариха на ДПС едни мандати, които са между 10 и 15, премахвайки ограничението за 35 секции в Турция. Така секциите станаха 121, а заявленията за гласуване са нараснали“, добави той.

Ние не делим българските граждани, но изборите в Турция не могат да се определят като демократични, подчерта Михов.

„Очевадна е сделката между т.нар. партии на промяната и ДПС. Подаръкът, който направиха с промените в Изборния кодекс, ще им се върне по някакъв начин. Видно е от изказванията на ген. Атанасов, на Дончева, е че те вече нямат нищо против ДПС да подкрепи тяхно правителство ей така за черните им очи“, коментира той.

Водачът на листата на патриотите във Велико Търново коментира и скандала с рок икона Милена Славова. „Предупреждаваме привържениците на джендър идеологията, че активистите на лесбийките, гейовете и бисексуалните демонстрират агресивност, която няма нищо общо с прокламираната от тях толерантност и търпимост.

Мнението на една дама, която се слави със своето свободомислие, със свободния си дух, е заклеймявана, че е казала какво мисли“, заяви Михов.

„Цветовете на дъгата се превръщат в символ на политическа нетърпимост, който е почти еднакъв с фашистката свастика и с червената петолъчка на болшевиките. Случващото се доказва, че „Български патриоти“ са единствената сила в страната ни, която трайно отстояват християнските принципи“, добави той.

„Достатъчно категорично е казано в декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 г. за Северна Македония. Днес ни обвиняват, че сме наложили тази позиция, която ни изолирала от Европа.

Това ни ласкае, че задаваме верния курс на българската политика, но в същото време това е становището на всички отговорни партии и институции, включително и на президента. Тази политика трябва да продължи до успех“, каза още той.