Има нещо сбъркано: НАП дири Даниел, купил фирмата на шефа Спецов

Румен-Спецов

Главен инспектор по приходите от Националната агенция по приходите (НАП) търси собственика на „Гранекс Трейдър“ Данаил Николов заради ревизия на фирмата. Това показва проверка в списъка на издирваните лица заради данъчни задължения, пише в. „Галерия“.

Шеф на НАП е културистът Румен Спецов, а „Гранекс Трейдинг“ е била негова фирма, преди да я прехвърли на Данаил Николов през 2016 година. Според кандидат-депутати от ГЕРБ тогава дружеството е имало 1,2 милиона лева дълг от неправомерно начислено ДДС и Спецов лично е получил доклада на НАП. След това продал фирмата си на Данаил Николов, който сега е на 42 години.

Скандалът с фирмата на Румен Спецов, прехвърлена на сламен човек, избухна в средата на май, малко след като той беше назначен за шеф на приходната агенция от служебното правителство. По случая проверка прави прокуратурата.

От съобщението до Данаил Николов става ясно, че на 7 юни тази година е издадена заповед за нова ревизия на дружеството, което той е купил от настоящия шеф на НАП. В него пише, че новият собственик и управител трябва да се яви при главен инспектор Даниела Кошукова в НАП-София. Съобщението е поставено на адреса му на 17 юни, но е публикувано и в раздела с издирвани лица в сайта на НАП.

Данаил Николов има срок от 14 дни, за да се яви и да помогне за ревизията на затъналата в дългове фирма, т.е. в началото на юли. Така на практика Румен Спецов търси Данаил Николов заради фирмата, която му е продал, въпреки че ревизия й е правена още през 2015 година и оттогава дружеството не е развивало дейност.

Всъщност Данаил Николов е издирван няколко пъти заради други фирми с дългове, които е купил от различни бизнесмени. На негово име се водят над 20 дружества. 2 от тях дължат ДДС по ревизии, като най-много има да плаща „Агро мил“ – 2,3 милиона лева, след това е „Гранекс Трейдинг“ на Румен Спецов с 1,2 милиона, а трета има дълг от 300 хиляди. Останалите фирми на Николов дължат осигуровки или са продадени, за да не се плаща на съкратените им работници.

Адресът на фирмата „Гранекс Трейдинг“ е в столичния кв. „Лозенец“ на ул. „Цветна градина“ 12, но там никой не е чувал за Николов. По лична карта той живее в къща в село Ялботина до Драгоман, която беше посетена от кандидат-депутатите Тома Биков и Александър Иванов. Всъщност Данаил отдавна не живее там, твъдеят запознати с казуса му. Той е скитник, има проблеми с алкохола и се подвизавал на различни места в София, предимно в района на Женския пазар, Лъвов мост и Централна жп гара.

Данаил е един от хилядите бедняци милионери, които купуват фирми с дългове, защото нямат имущество, което да им вземат. Посредници между хора като Данаил Николов и фирмаджии като Румен Спецов са адвокатски кантори, които намират сламени хора и им прехвърлят фирми срещу суми между 50 и 100 лева еднократно.

Според запознати със схемата новата ревизия на „Гранекс Трейдър“ е напълно излишна, защото отсега се знае, че Данаил Николов няма как да бъде намерен, а дори и да научи случайно че го търсят и да се яви, той няма пари и имоти, с които да обезпечи вземането на НАП.

В неделя бившият премиер Бойко Борисов отново попита къде е собственикът на „Гранекс Трейдър“ и дори предположи, че е скрит някъде или убит.

Оказва се, че НАП съвсем официално го търси, за да му връчи ревизия, която вече е била връчвана на стария собственик на фирмата му и настоящ шеф на приходната агенция Румен Спецов


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории