Съпругата на майор Терзиев разкри последните му думи по радиостанцията

198240261_10159788966282650_8906603483820593447_n

От 6-и клас искаше да стане пилот. Това беше неговата мечта. Това е най-честният човек, който познавам. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпругата на загиналия пилот на МиГ-29 край Шабла майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова.

„Когато ми се обадиха да ми кажат за случилото се, заявиха, че не знаят нищо нито за него, нито за самолета“, призна тя.

„Беше ни казано много отдавна, че да се разбиеш в морето е най-страшно. Не остава нищо нито от самолета, нито от човека“, заяви Попова.

Всичко ме навява на мисълта, че всички знаят какво се е случило и се прикрива. Става въпрос за много високи постове и то не е един. Взеха проба за открития биологичен материал едва преди 3-4 дни, а той бе намерен ден след катастрофата. Защо?

Тя каза, че има нальот около 800 часа.

Попова бе категорична, че задачата не е зависела само от мъжа й.

„Този полет е воден от някой ръководител полети. Докарали са го за мен до такъв изход. И са разчитали накрая, че за 5 секунди ще се справи и ще обърне самолета. Не е взимал сам решенията. През цялото време поддържа връзка – разбрахте ли с кого е поддържал връзка – не.

Не казват. Завършекът на задачата може и да е пилотска грешка. Но защо казват „Полета протичаше нормално”. Какво значи? Излез и кажи кой ръководеше, кога излетя, къде? Това е учение. Не е тайна. Когато всичко е било изправено и някой те е ръководил.

И виждайки, че има нарушение на безопасността, а той те води натам… за мен това си е просто … даже не предумишлено, а умишлено убийство”, категорична е жената на загиналия пилот.

„Още при самото пускане мишената е спусната под 5000 метра – даже по ниско. Информацията отначало е изтекла от „Граф Игнатиево”. В шока и ужаса. Ние имаме 200 пилоти. Нямаме хиляди. Мишената е пусната под всякакви условия за безопасност.

Тук е малшансът, че се е оказала дефектна. Скъсал се е парашутът и тя е падала много бързо. Той е бил принуден да завиши скоростта. Според мен е снишен много ниско, гонейки целта.

Тук виждам… грешка на ръководен пост, че някой виждайки какво е станало с целта, не е отложил стрелбата”, категорична е Димитрина Попова.

По думите й майор Терзиев е бил спокоен, съобщавайки, че целта е поразена. ”Излизам от атака”. Последните му думи – да. Със спокоен глас и след това според ген. Русев е изчезнал от радара. За да изчезнеш веднага – моето обяснение е, че веднага след това си се разбил”, посочва тя.

„Може да е имало и взрив в небето. Казват, че има дефектирали ракети. Котира се и още една версия – че е свален, мозъкът ми обаче не иска да проумее това, защото клони към война“, каза тя.

Димитрина признава, че се съмнява, че нарочно не откриват черната кутия.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории