Антон Кутев уреди любовницата си с пост в Министерски съвет

антон кутев

Тези са като онези… Това ще излезе накрая от службашкия кабинет на Румен Радев. Втора седмица политически репортери от жълтите павета се подсмихват и сръчкват помежду си, като гледат как назначенията на заместник-министри, областни управители, треторазрядни съветници и началници на кабинети копират кадровата политика на „калинките“ от трите кабинета на Бойко Борисов.

Особен интерес буди едно назначение, в което хем има любов, хем издава манталитет на въвлечените в него.

Бившият червен депутат Антон Кутев вероятно е много доволен, че доказа на практика теорията си за това, как „социализмът се предава по полов път и е като СПИН“. Нещо, за което преди девет години Корнелия Нинова, по онова време само бивш секретар на БСП, поиска оставката на съпартиеца си Кутев.

Недолюбваният от партийната шефка бивш депутат цъфна преди две седмици като говорител на служебното правителство на Радев. Броени дни след това при представянето на екипа на новия правосъден министър (също недолюбван от Корнелия Нинова) Янаки Стоилов репортери с изненада разбраха, че за медиен съветник е назначена доскорошната им колежка Мария Папазова. 31-годишната дама има известен опит като политически репортер в една телевизия и едно радио, като е отразявала работата именно на социалистическата партия.

Та, понеже Антон Кутев е говорител на правителството, т.е. следва да отговаря на въпросите на медиите, нека го попитаме, пък ако иска да ни отговори е добре дошъл:

Откога се познава с ресорната БСП-репортерка М. Папазова и дали случайно не живеят на семейни начала?

Ако последното е така, смята ли за удачно, двамата да заемат публични длъжности в изпълнителната власт в рамките едно и също служебно правителство? Освен, че това може да се разглежда като конфликт на интереси, то със сигурност не е сред най-моралните актове на „революционната“ власт.

Като говорител на правителството ли е посъветвал своя съпартиец Янаки Стоилов да назначи именно М. Папазова за медиен съветник в Министерство на правосъдието и смята ли това за удачно, с оглед липсата на професионален опит на дамата в специфичния т.нар. „съдебен ресор“.

Правосъдният министър проф. Я. Стоилов пък също може да сподели, дали по другарска линия е получил CV-то на Папазова и толкова ли нямаше друг медиен специалист, когото да покани, за да не оставя под съмнения принципите за прозрачност и честност, на които казва, че толкова много държи.

Къде е проблемът в цялата история?

България е на 112-то място по „свобода на словото“, казват от джендърското НПО „Репортери без граници“. И на последно да е все тази. Защото всички изброени обстоятелства са известни на поне 20 репортера от „централните медии“, но всичките вкупом мълчат. Ще кажат, защото това е лична територия или „жълто“. Не драги, това показва истинското лице на „новите“, които са като „старите“. Щом още от първия ден почнаха да уреждат дамите на сърцата си, какво остава след месец, два или година.

И Кутев най-добре знае това, защото влизането в политиката си наистина дължи на подобна шуробаджанащина. Баща му – Константин Кутев е дългогодишен щатен кадър на Комсомола и ТНТМ, а „социалната“ другарка Емилия Масларова е кума на Антон Кутев.

Хайде, честито на влюбените! Да са живи и здрави и все така медийно да съветват службашите на ватенката Р. Радев, който пък беше назначил гаджето си за ПР на ВВС. Въобще положението е, хвани единия – удари другия.

Калин Спасов

Мария Папазова (вдясно) бе представена от служебния правосъден министър Янаки Стоилов

Източник: afera.bg


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории