Слави Трифонов дойде с мутрите си, за да покаже как „ше ни оправи“! Спасител, бе…

23

Учидолският „мислител“ ходи по Пловдив да си хортува със студенти. Да освети „плебса“ за бъдещите си творчески политически планове.

Режисираната сценка с млади хора не събира хиляди, маса, народ, което е отявлен удар на народонаселението срещу егото на новия ни месия. Срам нямате, никакво уважение към човека изпял „забрави за правилата“. А това е така тъжно, защото той по принцип рядко се явява пред хората, за да разясни плановете си как „ше ни оправя“ (това по думите на фейсбук потребители, които чакат да бъдат оправяни или някой някого да оправя).

Интересно е, че освен малобройната публика на сглядата няма медии. Лъха на конспиративност и режисура. Конферансие го играе Тошко Йорданов, който по политическо поведение напомня на филмовия персонаж Къдравата Сю.

Новият ни спасител (Трифонов) пристига на срещата с три лъскави джипа и кохорта охранители, след което разтега лакърдии за мутри… И човек се пита, ти хубаво ще махаш мутрите, ама защо самият ти, Трифонов, се държиш като такава? От кого се пазиш?

Следва лекция с общи лафове и опити за хитри шегички и закачки – тъпи като от последните му години в шоуто. По същество нищо. Човек чете дописките от сайтовете и се чуди, аджеба, тия има ли въпрос, по който да дадат конкретен отговор. Очевдино няма. Новият падишах е слезнал за малко от комфорта на тузарските си къщи в богаташките софийски квартали и пернишкия събърбън Делта Хил, за да просвети нас, простолюдието, в политическите си размисли.

Прави се на Царя. Уклончиви отговори и недомлъкви. Нищоговорене като на депутат трети мандат от второ-трето място в листата. Дори не е интересно. Смешно е. Барем да беше изпял некоя песен, та да спихне гробовното мълчание.

Лакърдии за договора му с Бтв – какво искали от него. Ма, какво ни е еня за частните ти отношения и пазарлъка с една телевизия за хонорара, и без това накрая това предаване никой не го гледаше.

Изтъпанил се пред полупразна зала и каканиже общи приказки. Май тая работа не е като оная – да си правиш кодош с публични личности, на техен гръб да трупаш рейтинг и да си вземаш хонорарите.

Сетне се е натоварил пак на лъскавите джипове с мутрите-охрана и си тръгнал. Спасител?

Боже, пожали тази държава от всеки клоун с малко медийна известност, тръгнал да вземаш решения как да живеем!