От Светия синод проговориха за състоянието на патриарх Неофит

патриарх неофит

„Към този час при мен няма информация за промяна в здравословното състояние на българския патриарх Неофит“.

Това заяви за БТА отец Николай Георгиев – началник на Отдела „Връзки с обществеността“ на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия.

Сайтът Doxologia Infonews съобщи, че българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е транспортиран в тежко състояние в неврологичното отделение на болница “Токуда” на 15 юни вечерта.

„Информацията за здравословното състояние на патриарх Неофит единствено ще дойде от неговия екип, или от началника на кабинета, или от личния му лекар, или от секретаря на Митрополията“, каза отец Георгиев.

Той подчерта, че въпросът за здравословното състояние на патриарха е „по някакъв начин и личен въпрос, и само най-близките му могат да кажат“.

„патриарх Неофит е в болница „Токуда“ от вчера, но знам, че състоянието му не е тежко. Това го знам от главния секретар на Светия синод на Българската православна църква епископ Герасим“, каза за БТА Ловчанският митрополит Гавриил.

„Не знам подробности за състоянието на патриарх Неофит, както и не знам в кое отделение е настанен в болница „Токуда“, заяви Ловчанският митрополит Гавриил.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории