Само в 7DniSofia.bg

Тома Биков и Спас Гърневски питат Пламен Узунов за новата шефка на пловдивската митница (ВИДЕО)

Тома Биков и Спас Гърневски

Кандадатите за депутати от ПП ГЕРБ Тома Биков и Спас Гърневски влязоха в роля на разследващи журналисти и организираха живо включване от Митница Пловдив. Двамата зададоха серия въпроси, свързани с назначението на новата шефка на учереждението Евелина Харизанова.

„Днес сме в ролята на разследващи журналисти по инициатива на граждански активисти, които всъщност са и кандидат депутати. Ние сме пред Митница Пловдив, където има много странни съвпадения. Според запис, на който г-н Узунов получава торбичка от бившия шеф на столичната митница Петко Петков, ние стигаме до едно съвпадение, което показва, че ден по-късно племенница на г-н Петков оглавява пловдивската митница. Не знаем дали е случайност, но ние сме длъжни да навържем тези факти. Новата шефка на пловдивската митница се казва Евелина Харизанова. Граждани коментират, че за пръв път чуват нейното име, а единственото, което знаят, е, че е била на ръководен пост в Митница Пловдив“, каза Биков.

„Не можем да твърдим дали между двете има някаква връзка, но сме длъжни да проверим. също така може да се провери дали тази дама е била в Сухиндолската митница и какво точно се е случило там“ добави той. Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС каза, че очаква тази информация от самия Пламен УЗУНОВ, КОЙТО очевидно бил запознат със ситуацията.

„Не знам какво е имало в пликчето, но очеви но е било много тежко, щом толкова бързо са се случили нещата“ допълни Спас Гърневски, който заяви, че знае много неща както за пловдивската митница, така и за Харизанова.

Тома Биков предположи, че казусът ще представлява интерес за лидерът на коалиция „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова и заяви, че проверките ще продължат.