Само в 7DniSofia.bg

РЕЗИЛ: БДЖ пусна влакове в грешна посока

влак

Уникални нелепости са сътворили ръководителите движение на Централна гара София онзи ден. Половината гара е в ремонт и се използват ограничан брой коловози. Това предизвиква ежедневни затруднения за все още ползващите държавната железница.

В неделя в 13:15 часа влак МБВ 7992 за Драгоман е изпратен от тринадесети коловоз погрешно за гара София север към Искърското дефиле, вместо за гара Волуяк. По тази причина влакът е престоял в изходните стрелки до 13:38 ч и след това е върнат обратно на тринадесети коловоз за съставяне на акт. Заминава повторно на 14:00 ч със закъснение от 45 минути.

Същевременно от единадесети коловоз е изпратен бърз влак 2613 за Варна към гара Волуяк вместо за гара София север.По тази причина влакът е престоял в изходните стрелки на Централна гара до 13:41 часа и е върнат обратно на единадесети коловоз за съставяне на акт. Заминал е повторно на 13:53 ч с 38 минутно закъснение.

По тази причина са закъснели още два други влака.

Не е имало реална заплаха двата влака да се сблъскат, успокоява изданието balkanec.bg.

Междувременно обичайните неразбории с държавната железница продължават и днес с пълна сила. Поради “липсата на подвижен състав” са отменени сутрешните влакове Варна-Добрич и Добрич-Варна.

Заради авариен ремонт е отменен първият влак Перник-София в участъка Владая-София. Пътниците се пренасочват към следващи влакове по това направление, гласи съобщението на БДЖ. Отменен и е бързият влак от Благоевград за София заради счупен локомотив. Със закъснение се движат и другите влакове по маршрута.

Днес и утре се променя движението на четири крайградски пътнически влака, които се движат по направлението София-Банкя-София. Причината за промените са свързани с извършване на ремонтни дейности от ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ по железния път в участъка между гарите Иваняне и Банкя