Вдигат пенсиите на над един милион българи, ето с колко

Пенсионери

Служебното правителство акцентира върху бедните българи и пенсионерите. Продължава програмата „Топъл обяд“, ресурсът е наполовина изчерпан, но ще продължи до края на годината. Това заяви вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев.

Държавата ще продължи да дава по 50 лева допълнително на всеки пенсионер, обяви вицепремиерът Гълъб Донев при отчета на правителството.

„Ще бъде направено така, че да се увеличат с 5 процента пенсиите на 1 245 000 българи“, каза социалният министър.

Основната цел в работата на МТСП е насочена с грижа и мисъл за гражданите. Министерски съвет прие продължаване на добавките от 50 лв. към пенсиите на всички пенсионери. Надзорния съвет на НОИ прие увеличение на пенсиите с 5% от месец юли, за да бъдат осъвременени пенсиите, каза още Донев.
Продължаваме с мисъл за уязвимите групи – продължава Патронажната грижа, възрастните ще имат почасова грижа и обслужване.

Работим и в посока запазване на заетостта, безработицата в страната продължава да намалява, нивото на безработица към момента е 5,4%, това е добър знак, заетостта нараства, има разкрити нови работни места, каза социалният министър.

Продължава да тече кампанията за набиране на работници в туристическия бранш. Също така, от 1.06.20г. стартираха и регионалните програми за заетост, които осигуряват още 2800 работни места, каза още Донев.

Основна задача остава и подпомагането на бизнеса за възстановяването след ковид пандемията. Продължава и помощта за бизнеса, 60/40 продължава да действа, като мярка за запазване на заетостта и подкрепа на бизнеса.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории