Брутално: Момче нападна съученик в класната стая

побой

Ученик пострада при поредната агресия в клас. Момче е нападнато от свой съученик в бургаското средно училище „Константин Преславски”, съобщи Нова. Побойникът и друг път имал изблици на агресия, разказват децата и учителите в школото.

„С колегите сме дежурни по коридорите в междучасията. Инцидентът се е случил в класната стая на децата. След като разбрах за него, веднага информирах училищния психолог. В тези случаи се уведомяват и родителите на учениците, както и ръководството на училището, за да можем да предприемем адекватни мерки”, каза класният ръководител на момчетата, които са заснети във видеото – Светлин Стоянов.

По думите му децата не са възприели ситуацията насериозно. „Всичко е започнало на игра, но в последствие нещата стават не чак толкова безобидни. Няма сериозно пострадал ученик, но винаги когато има такъв инцидент трябва да се уведомяват дежурите учители. Това е много важно”, допълни Стоянов.

„Пострадалото дете е ученик от много години в нашето училище, няма образователни дефицити. Има много хубави оценки, предстои му кандидатстване след 8 клас”, обясни заяви директорът на училището.

Побойникът имал изблици на агресия в миналото, но в друго училище, стана ясно от думите му.

„Важно е да се обяснява на децата, че когато има някаква провокация, те не трябва да отвръщат на нея, а да потърсят възрастен човек, който отговаря за тях”, категоричен е директорът на школото.