Първане, социопат такъв, това ли е на ГЕРБ клиентелата!?

7 Dni Sofia14.06.2021
91

На един ужасяващо отблъскващ за мен социо…пат Първан Симеонов му е особено тежко тези дни. Обикаля студията и дрънка глупости.

Нямаше да му обърна внимание, ако днес в пресечната точка на злобата по Нова телевизия не го чух да просъсква две идиотии.

Първата професионална: ГЕРБ е все още много силен и това е проблем!

Втората лична: ГЕРБ се опитва да убеди оредяващия си клиентелистки електорат да не се страхува.

Ясно е, че архитектите на летния преврат целяха това – днес ГЕРБ да е мъртъв. И такива като Първанчо да клюцат от трупа на партията. Уви, не познаха.

И затова, че плюскането се отлага, затова, че кокалът е все още на един ГЕРБ от устата им, такива като брадатия социопат се опитват да ударят по най-милото на една партия – електоратът й.

Грозно е обаче да го обиждаш. Завиждайте на Борисов за джипката, на Горанов за „Есте“-то, на Ангелкова за новия й нос. Занимавайте се с тях, първанчовци. Защото това другото, което вършите в национален ефир е политическа педерастия. Апропо, на вас може тя да ви харесва, но отстрани е много грозна.

Това на снимката е Таня. Познавам я от много години. Майка-героиня с 3 деца, работеща съпруга, чудесна българка. Каквото е постигнала, направила го е сама със съпруга й. С 2 висши образования, с 3 чужди езика. Много повече е като човек от всички онези мотаещи се подчовеци, опитващи се да намерят своята пресечна точка на злобата.

Тази жена не е получила нищо от ГЕРБ. Не е и искала. Трябваше й просто държава, в която да се реализира. И България в последните десетина години й даде тази възможност. Затова тя реши, че е дошло време да се опита да върне на България онова, което получи и стана кандидат-депутат на ГЕРБ в София. На последното възможно място в листата.

Г-н Симеончо, къде е тук клиентелизмът? Давате ли си сметка, че говорейки подобни простотии, тия като Първанов обиждат десетки хиляди нормални членове на ГЕРБ, а и не само. Защото в БСП, в ДПС е пълно с редови партийци, задържали се далеч от партийната трапеза, неполучили дори троха от нея. Хоря вярващи в… идеи.

Това лято Бойко Борисов изби за пореден път зъбките на ОФ-то срещу него. Изтръска максимално листите, напълни ги с млади хора, с такива като Таня. А Симеончовците изглеждат жалки, когато си пеят старата песен за клиентелизма.

Знаете ли каква е разликата между Първан и Таня. Изборите ще минат и заминат. Но и след тях Симеонов ще си остане клиент, без значение на която и да е партия. А Таня ще си продължи с живота, в който клиенти няма.