Борисов сензационно за ЧРД: Взимат торбите и ги носят на Радев, там са назначенията

7 Dni Sofia13.06.2021
74

Бяхте много добре. Щом се чувахте тук, при мен, бяхте много добре. Това заяви в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов, минути след като бе открита предизборната кампания на ГЕРБ-СДС пред НДК.

„Вчера Зоран Заев ми се обади. Сега управляващите се опитват да излъжат много хора. Начинът, по който конструират нещата, накрая ще бъде или много лош за България, или ще направим между две най-близки държави народите ни да се мразят десетилетия наред”, прогнозира Борисов.

„От това, което разбрах, истината е, че нашият договор за добросъседство бе една добра стъпка.  Радев раздели държавата във всичко. И сега разделиха народа и по темата „Северна Македония”, подчерта той.

„Последните 4 години, докато управлявахме ние, България беше фаворитът на Балканите. Никога не сме били и сега не сме. По време на председателството на България на всеки 4 седмици се събирахме. Бяхме водеща сила на Балканите. С политиката, която се води, ще направят да се мразим. За какво са ни европейски проекти?

„Историята е важно нещо, но оставете историците да я свършат тази работа“, добави Борисов.

„Сега за всички се мразят, никой нищо не предлага. Радев говореше за грантове, сега от новините чух, че минават на кредити от юли.

Месеци повтаряха как всичко, което сме правили, е грешно. Да се стигне до там да източат язовир, за да се снимат.

Излизат, хвърлят и цапат. Това провокира омраза. Трябва да сме добри, това е нещото, което Европа и народът очакват от нас.
Не може да ни води омразата“, подчерта той.

Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре”. С тези думи Борисов коментира поредния скандал, който се завихри около бившия президентски секретар Пламен Узунов.

„Никой не отрича, че такава среща има. Самото деяние… Тези, които са работили в служби, знаят – първото, като отидат някъде, е да махнат телефоните. Единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки.

Проверява дали дрънчи и на другия ден торбите заминавам вероятно към Радев. Там са назначенията”, заяви лидерът на ГЕРБ.