Младен Маринов: Свидетели сме на нов феномен – назначения срещу „лични подаръци“

Младен Маринов (3)

Братството на почтените. Ако първият служебен кабинет на президента Румен Радев остана в историята с две нагласени сделки тази за „Грипените“ (слава Богу, успешно блокирана по късно от редовното правителство и парламента) и тази за джиповете на МВР, разкрита от ОЛАФ, то сегашното правителство смени подхода. Свидетели сме на нов корупционен феномен срещу „лични подаръци“.

Този коментар направи бившият МВР министър Младен Маринов по повод скандала с компрометирания митничар и секретаря на Румен Радев – Пламен Узунов.

Припомняме, че замесения и в афера с Бобокови и обвиняем Узунов, лъсна във видеа на „Афера“, на които изданието твърди, че се виждат президентския секретар и печално известен митничар на тайна среща, на която си пишат бележки, отстранили са телефоните си и се оглеждат във всички посоки. Накрая секретарят на Румен Радев прибира дебел плик от компрометирания митничар.

До момента медиите масово мълчат, а големите телевизии укриват скандала.

Младен Маринов е първият политик, който не замълча по темата. До момента само пред ПИК по случая коментираха и писателят Христо Стоянов и политическия психолог Антоанета Христова, известни с това, че не се страхуват да говорят по най-горещите теми, дори да са свързани с темата табу на всички медии – Румен Радев.