Кралев за скандала с митничарския плик на „Дондуков“ 2: Кой ще има смелостта да разследва Пламен Узунов и неговия началник?

красен кралев

Скандала със секретаря на Румен Радев – Пламен Узунов, който е заснет да взема дебел плик от компрометиран митничар в столично заведение, продължава да се разгаря. След като от „Дондуков“ 2 мълчат и отказват коментари, а телевизиите и повечето медии на олигарси не смеят да пуснат и дума срещу хората на Радев, с първи коментари излязоха анализатори пред ПИК, както и политици в социалните мрежи.

„Изглежда, че „борбата с корупцията и мутрите“ е започнала още от първия ден на служебния кабинет на Румен Радев. Президентският съветник Пламен Узунов е заснет с камера как лично приема списък с инструкции и плик с подаръци. Тази среща е пряко свързана със смяната на кадрите в митниците, която бе оповестена публично преди точно три седмици.

Ако приемем версията, че става дума за приятелски разговор – защо Пламен Узунов си оставя телефоните на бара? От какво се опасява? Какво пише в списъка, който получава президентският Съветник? Какво има в плика, с който си тръгва Пламен Узунов“, написа доскорошният министър на спорта Красен Кралев на профила си във Фейсбук.

„Кой ще има смелостта да разследва Пламен Узунов и неговия началник? Кога президентът ще се осмели да поеме отговорност за поведението на своя личен съветник и приятел?“, пита още Кралев.

Припомняме, че Узунов е заснет на тайна среща как взима плик от Петко Петков – бивш шеф на Районната митническа дирекция (РМД) в София по време на управлението на Иван Костов. Видеа от предаването на плика бяха публикувани от сайта „Афера“. Събитията съвпадат със смените в Агенция „Митници“.

ПИК