Проф. Антоанета Христова за скандала със секретаря Радев: Очакваме реакция на МВР и прокуратурата

Проф.-Антоанета-Христова

Скандал с участието на президентския секретар Пламен Узунов, замесен в аферата с търговия на влияние с братя Бобокови, разкри сайтът “Афера”. Изданието пусна видеа, на които твърди, че се виждат Узунов и известен бизнесмен на тайна среща, на която си пишат бележки, отстранили са телефоните си, а накрая секретарят на Румен Радев прибира дебел плик от компрометирания митничар.

До момента медиите масово мълчат, а големите телевизии укриват скандала. Агенция ПИК помоли за коментар на кадрите политическият психолог проф. Антоанета Христова.

„На този етап е труден какъвто и да е анализ – коментира проф. Христова. – Тук трябва да си кажат думата всички служби. В момента очаквам те да са се задействали и да ни дадат отговор на въпросите относно автентичността на записа и неговото съдържание.

Очаквам министъра на МВР и прокуратурата, да предприемат съответните действия. Ако няма реакция на това, би следвало да няма реакция за каквото и да е друго. Реципрочността е характеристика на справедливостта.

В момента се води информационна война. Медиите играят много сложна роля в тази информационна война. На тях им е отредена първа роля. И точно заради това казвам, че реакцията е много важна.

Така, както бяха реакциите реципрочни преди това спрямо предишното управление и спрямо събития, свързани с други политици, така трябва и сега да се задават въпроси и да се търсят отговори. Ако не се случи това, означава, че живеем в информационно затъмнение и натиск върху медиите“.