Кандидат на Слави за кмет – сменил четири партии, близък с арестуван за притежание на кокаин

Снимка_на_Слави_Трифонов

Кандидатът за кмет на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов в Благоевград и водач на листата на партията за областта Илко Стоянов има богато политическо досие, става ясно от сигнал, постъпил в редакцията на агенция ПИК. Стоянов, когото Трифонов представя като ново лице в политиката, е бивш областен координатор на партия „Глас народен“ на Светльо Витков.

Оказва се обаче, че кандидатът-кметът на „Има такъв народ“ за Благоевград е преминал през ръководни длъжности в още четири партии – СДС, ПП „ВОТ Консерватори“, ДРОМ и „Глас народен“. Освен всичко друго Стоянов е и зам.-кмет на Петрич в продължение на 5 години от ГЕРБ.

Преди време ПИК писа, че Стоянов е бил дясна ръка на небезизвестния политик Христо Бисеров. Илко Стоянов е и племенник на д-р Николай Томов – знаков представител на клиентелистите от групата на Бисеров в някогашния благоевградски СДС в края на 90-те. След като Христо Бисеров беше низвергнат от поста главен секретар през ноември 2000, той напусна „Раковски” 134 и създаде сдружението ЕКИП. Един от първите, които го последвали бил именно бившият координатор на СДС за гоевградска област Илко Стоянов -същият, който днес оглавява „Няма такава държава“ в Благоевград.

На снимка, изпратена до медията им, се вижда, че представеният като ново лице в политиката Илко Стоянов е близък приятел с още едно познато име в района – бизнесменът Ангел Танев от Петрич. Танев е общински съветник от „Глас народ“ в града, а Стоянов пък е бивш областен координатор на партията на Витков. Приятелката на Танев – Анита Коцелова пък е кооридантор на „Има такъв народ“ за Петрич.

В сигнала си авторът твърди, че бизнесменът Танев през 2010 г. е задържан за притежание на 7 гр. коакин, като посочва за доказателство сводка на МВР, от която наистина става ясно, че през 2010 г. в Петрич е задържан мъж с инициали А.Т.

Цялата политическа биография на Стоянов И връзките му с бизнесмени със спорна репутация будят недоумение сред жителите на Петрич, които се чудят как хора като кандидат-депутата от партията на Трифонов може да се представят като алтернатива.

Илко Стоянов – вляво на снимката, и Ангел Танев най-вдясно.

ПИК

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории