„Брейкинг“: Хора на Радев и Рашков заплашват полицаи с уволнения, ако гласуват за ГЕРБ и ДПС

бойко рашков

Читатели на Breaking.bg от Враца са сигнализирали медията за скандален случайна заплахи, които са изпратили и до главния прокурор Иван Гешев и евродепутати. В него се изнасят факти за опит за пряка намеса на областния управител на Враца Иван Сълов (на снимката вдясно), назначен Отслужебния кабинет на Румен Радев, в предстоящите избори на 11 юли. Става дума за натиск върху служители на ОДМВР-Враца и директни заплахи, че ако те гласуват за ГЕРБ и ДПС, ще бъдат уволнени. Ето сигнала:

Сигнал, чрез медиите до Прокуратурата!!!

„Днес 10.06.2021 г.от 10.30 ч до 12.00 ч в ОДМВР – Враца, областният управител Иван Сълов (бивш шеф на ОДМВР – Враца ), провежда закрито работно съвещание във връзка с подготовката на изборите на 11.07.2021 г. с ръководството на управленията в 10-те общини на област Враца. На срещата присъства новият шеф на ОДМВР-МВР Цветко Нинов, неговият заместник и 11 началници на районните полицейски управления и н-к сектори.

След поставяне на рутинните задачи по охраната на изборния процес съгласно закона областният управител Иван Сълов поставя абсолютно диктаторски задача органите на МВР да оказват влияние по места върху гласоподавателите да не гласуват за ГЕРБ и ДПС. Цитирани са точно определени секции в общините Криводол, Бяла Слатина, Борован и Хайредин, върху които трябва да се окаже натиск, така че резултатите за ГЕРБ и ДПС да бъдат коренно различни от тези на изборите на 04.04.2021 г. в посока надолу. В противен случай отговарящите полицаи за реда на изборите в тези секции заедно с техните районни директори ще бъдат уволнени и премахнати от системата на MBP.

Сълов е предупредил, че и всички служители на МВР в област Враца трябва да гласуват, ще бъдат следени как гласуват и при установяване на факт, че са гласували за ГЕРБ или ДПС, ще бъдат уволнявани, както и работещите членове на техните семейства “

Сигналът е от възмутени участници в проведеното съвещание, които са изразили възмущение пред членове на семействата си, които са изразили мнение, че досега такъв брутален тон и безпрецедентни заповеди никога не са получавали.

Назначеният от правителството на Румен Радев областен управител на Враца Иван Сълов е бивш директор на ОДМВР-Враца по време на Тройната коалиция 2004-2009 година.

Той бе отстранен от вътрешния министър Цветан Цветанов през 2009 година след като при спецоперация в Бяла Слатина бе разбита организирана престъпна група от 8 катаджии. Това е скандалът с „Частния КАТ“. Групата работела с частен радар и си докарвала по 700 лева на ден, като рекетирала шофьори в района.

Според запознати „инструктажът“ на полицията във Враца не е прецедент, а в цялата страна областните управители на Радев, предимно бивши военни и полицейски началници, вършат същото. Оказва се натиск върху полицаите със заплахи за уволнение да „намалят“ вота за ГЕРБ.