Само в 7DniSofia.bg

„Изчегъртване“ в Перник: Уволниха старши експерт, че е кандидат за депутат от ГЕРБ

Image_9867308_302_0

Старши експерт в Областна администрация-Перник Александър Александров разказа във фейсбук, че е бил уволнен от новия областен управител на Перник Симеон Василев, след като последният разбрал, че Александров е кандидат за депутат на ГЕРБ.

„История за едно изчегъртване, за един страхлив областен управител и войната срещу политическите опоненти.

В следващите редове няма оплакване и не следва да буди съчувствие.

Винаги съм смятал, че човек живее с изборите, които прави и следва да понася последствията с високо вдигната глава. Познавате ме и мисля, че винаги съм следвал това правило. През годините съм заемал различни експертни длъжности, като последната ми бе старши експерт в Областна администрация-Перник. За никого не са тайна политическите ми пристрастия, никога не съм ги крил, но и никога не съм допускал те да влияят на експертната ми работа.

Служебното правителство назначи нов областен управител на област Перник преди две седмици. За това време Д-р Симеон Василев нито веднъж не ме повика, нито веднъж не посмя да ме погледне в очите. Не го направи и днес.

Вчера, когато ПП ГЕРБ регистрира листата си с кандидати за народни представители в 14 МИР- Перник, областният управител е повикал служители на администрацията, за да се увери, че аз съм същото лице, което е намерило място в „армията на врага“ и веднага е наредил да бъда освободен. За целта се наложи да използва служители на администрацията, макар нееднократно да съм заявявал, че ако той пожелае, ще си стиснем ръцете и ще напусна веднага, както подхожда на всеки мъж. Подписах заповедта, защото публичната длъжност за мен никога не е значела просто заплата, а винаги ме е правила щастлив. Подписах я и защото никога не съм се крил и не съм бягал от отговорност.

Подписах я, защото човек следва да има принципи, които да следва.
В тоя ред на мисли, когато встъпи в длъжност, д-р Симеон Василев заяви, че целта му е да организира честни избори. Явно под „честни избори“ се разбира собствената му дъщеря да бъде на второ място в листата на БСП, а политическите опоненти да бъдат елиминирани по един, или друг начин.

Датата е 08.06.2021, но се усеща като 09.09.1944г.“, написа Александров в профила си във фейсбук.

https://www.facebook.com/alexander.alexandroff.1


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории