Биячът на Митко в съда: Извинявам се на пловдивчани, а на него – лично

Image_9848366_302_0

Ивайло Дадански (в съда се оказа, че фамилията му не е Пенов – б.а.) – биячът на уличния търговец Митко Стоянов, се разкая в съда за инцидента, който разбуни Пловдив и страната.

„Искам да се извиня на пловдивчани, че селски тип, варненец, със случайно висше образование, причини този шум. На Митака предпочитам лично да му кажа, че съжалявам за стоката му, която разпилях с ръката си. Но не съм го удрял. Посегнах само към главата му“, заяви в последната си дума той.

Адвокатът с отнети права каза, че и сега продължавал да възприема Митко като близък човек, който всеки ден той черпел в заведението си.

„На сватбата ми на 30 декември м.г. изкупих стоката на Митака и я подарих на гостите“, обясни обвиняемият Дадански. И повтори, че съжалява само за бутнатите чорапи, тъй като не бил ударил с глава Стоянов, както твърди прокуратурата.

„Ако приемем, че желанието на обществото да не бъда в Пловдив, смятам още утре да се прибера при семейството си в София. Съпругата ми е бременна в 6-ия месец“, добави ресторантьорът.

След час районният съд в Пловдив ще обяви решението си.

Анелия Перчева, 24 часа