Кобрата „свил“ името на партията си от Евтим Милошев

capture-20210601-144132

Кубрат Пулев влиза в политиката с „Велика България“. Името на партията си той обяви миналия уикенд, когато разкри, че не изключва възможността да се кандидатира за президент, а източници на Lupa.bg разкриха, че има дублиране на името по патенти и е възможно да се появи административен конфликт с това на Кобрата.

„Когато един човек, едно известно име отиде в политиката, това е едно ниво по-надолу от това, което е един спортист. Не е лесно, но защо не“, коментира днес Пулев след акция по засаждане на фиданки в столицата.

Партията ще бъде учредена на 9 юли – 2 дни преди предсрочните парламентарни избори, но съдебната регистрация ще отнеме поне 1 месец с вписването на цялата необходима документация по Закона за политическите партии и така със сигурност спортистът пропуска представяне в следващия парламент. По наша информация близо 1000 учредители вече са получили покана за събранието и проект на декларацията за основаването на новата формация. От екипа на Пулев не разкриват дали той ще кани популярни фигури в нея, както и дали бившата му спътница в живота Андреа ще е част от ръководството й.

Самата Теодора, както е истинското име на попфолк изпълнителката, научи новината за старта на новата кариера за някогашния й любим в Египет, откъдето неспирно публикува апетитни фотоси и клипчета, макар и със силно присъствие на филтрите за стесняване на обиколката на талията.

Велика България може да се окаже ключов играч за президентския вот този октомври. Боксьорът намеква от дни, че е решен да се изправи на политическия терен срещу президента Румен Радев. Днес обаче той разкри, че все пак поставял спорта на първо място:

„Две дини под една мишница няма да нося. На този етап съм се концентрирал върху бокса и върху спорта. За в бъдеще ще видим, ако България има нужда от такъв човек, който е независим, който не е проект на никого, защо не. Виждате, че тези нови партии са проекти на задкулисие и са проекти на хора, които дърпат конците отзад. Аз съм човек, който не е проект на никого, аз съм човек от народа, който може да работи за държавата си.“

„Целите на Велика България са България. Виждате какво хубаво име. Макар че мнвого от опитните политици ме съветваха, че това е прекалено силно име за подобен проект. Но аз държа на него, защото то говори само по себе си.

Не може да правим „Мутри вън“ или „Няма такъв народ“. Сами по себе си такива имена говорят какво целят хората“, коментира още шампионът. И обеща да е различен от останалите флагмани на патриотичните партии.

„Бих се опитал да променя абсолютно всичко. Бих направил съвсем различен тип политика. Нищо общо със сегашната, нищо общо със сегашната. Всичко ми е в главата и всичко това трябва да стане постепенно. Нали знаете, любовта се дава капка по капка. Не може всичко наведнъж“, завърши Кобрата.

Иначе патентният спор възниква заради опит на „Дрийм Тийм Продъкшънс“ на продуцента Евтим Милошев да заяви марката „Велика България“. Статусът във ведомството обаче е „оттеглен“, което означава, че не е напълно спрян и може да бъде възобновен при желание на гуруто в българските телевизионни сериали.

Lupa.bg