Бойко Рашков в истерия от теч на информация – смени спешно охраната на МВР

бойко рашков

Вътрешният министър на Румен Радев – Бойко Рашков, започна окопна война срещу МВР. Това разкриват пред ПИК източници от ведомството, които недоумяват как изобщо смята да работи, след като обезглави цялата система, а сега разчиства и служители на ниско ниво в министерството.

Става дума за охраната на сградата на МВР, т.нар. комендатура. Това е отдел във ведомството, който е зает конкретно са пазенето на обекти и досега никога не е имало чистки в това звено. Незнайно защо обаче Рашков е решил да се отърве и от него и вместо те да пазят сградата на МВР на ул. „Шести септември“, тази задача е била възложена на конкретни лица от „Жандармерия“, на които явно министърът на Радев има по-голямо доверие.

Рокадата е станала вчера няма и час след разкритието на ПИК, че работата на МВР се срива за сметка на престъпността и мигрантския натиск.

Според наши източници Рашков бил бесен, че има теч на информация, тъй като само най-близкият му кръг бил наясно, че има проблеми с натиска на мигранти по границата. Той изпаднал в параноя, заради което разпоредил смяна на всички лица, които имат достъп до него или по някакъв начин са запознати с движението му, кога идва в МВР и кога си отива.