Лична трагедия: Братът на Красимир Гергов издъхна от Ковид-19

красимир гергов

Тежка загуба сполетя рекламния бос Красимир Гергов. Брат му Тодор Гергов почина неочаквано след усложнения от Ковид-19. Напразни се оказаха усилията на лекарите да спасят Тодор, който бе в активна възраст и работеше на пълни обороти, помагайки на бизнесмена. Братът беше от години дясна ръка на Красимир Гергов.

Семейство Гергови не огласи официално новината, защото всички са в потрес, особено децата на Тодор. Мъжът се заразил в края на април. Първоначално той подценил симптомите и започнал лечение чак когато вдигнал много висока температура, което се оказало фатална грешка. Лекарите се оказали безсилни и след няколко дни в болница, Тодор Гергов издънал. Красимир Гергов от години е смятан за една от най-влиятелните личности в рекламния и медиен бизнес в България. От създаването на Би Ти Ви той бе неин неофициален собственик, а в момента притежава миноритарен дял от 6%.

Роден през 1961 г. в София, той е внук е на Марин Туевски, който е първият комунистически кмет на Правец. Вуйчо на Гергов е небезизвестният генерал от гаражите на УБО – Бончо Бончев. Красимир завършва Висшия институт за физкултура „Георги Димитров“ със специалност „Туризъм, алпинизъм и ориентиране“ и специализира в американската медийна компания CNN в Атланта. През 1994 г. Гергов придобива правото за излъчване на CNN за България. Създател е и на първото частно национално радио в България.

Работи и в сферата на туризма и инвестира в голф комплекси в България. Бизнесменът е сериозно критикуван от природозащитници, че негови строежи попадат в защитени зони, унищожавайки местообитанията на редки растителни и животински видове и допринасяйки за презастрояването на българското Черноморие, писа Уикенд.