Дипломат помля абитуриенти в София (СНИМКИ)

5a108105ed30c04b131120fbc6fc810e

Тузарска лимузина „Ауди“ А8 с дипломатически номера минала на червен светофар, помля джип „Ауди“ SQ5 с абитуриенти в нощна София. Тежката катастрофа се случи около 23 часа на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Никола Вапцаров“ в близост до ресторант „Кошарите“.

Според разкази на очевидци, в аудито с дипломатически номера също са се возили абитуриенти. „Сякаш имаха състезание, защото няколко луксозни автомобила се гонеха из булеварда. После чухме удар –аудито изпревари останалите коли по трамвайните релси, мина на червено и удари челно джипа с абитуриентите“, коментира пред Lupa.bg очевидец на катастрофата.

При сблъсъка е пострадало младо момиче, което е откарано в болница без опасност за живота. За щастие няма жертви в катастрофата, макар щетите и по двата автомобила да са сериозни. На мястото на инцидента гъмжи от полиция – 4 патрулки и автомобил на „Военна полиция“. Проверка на Lupa.bg по регистрационния номер установи, че дипломатическото „Ауди“, предизвикало транспортното меле, е на посолството на Румъния.

Минути след катастрофата на произшествието пристигна второ дипломатическо „Ауди“ А8. Според очевидци, син на дипломат се е возил в аудито, минало на червен светофар и причинило сблъсъка.