Христо Стоянов: Тишината в спалнята на Дончева се нарушава само от логореята на Манолова и Нинова

христо-стоянов-1-1280x853

Емоционален коментар написа на страницата си във Фейсбук писателят Христо Стоянов. На днешния ден, когато честваме Деня на българската азбука, просвета и култура, но около нас е пълно с бездуховност и политическа наглост, думите му звучат повече от актуално.

Ето какво пише Христо Стоянов:

МОЛЯ ВИ, ПОДАРЕТЕ МИ СТАРОСТ

Тази година навършвам шестдесет и пет години. Следите ли ми мисълта. Шестдесет и пет години. Моля ви, направете ми един подарък. Така ще подарите бъдеще на децата си. Моля ви, не ме карайте да остарявам с Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова…

Искам да остарявам красиво. Не искам да сънувам кошмари, а когато се събудя да живея с тях.

Представете си как тези хора ще изглеждат след пет години, имайки предвид тяхната промяна през последните пет години.

Тишината в спалнята на Татяна Дончева се нарушава само от логореята на Мая Манолова и Корнелия Нинова…

В присъствието на един вдигнат юмрук, който единствен напомня за фалическо присъствие… Представете си само за миг – остаряване под юмрука на Радев и влачещият се подире му език на Слави Трифонов… Моля ви, не искам да остарявам с тези хора. Бих им занесъл хляб, кисело мляко ще отида да им купя от магазина… Но, моля ви, не ме карайте да остарявам под техните урочасващи погледи.

Спестете ми остаряването с тях. Защото то значи състаряване. Не искам тези години от живота ми да минават под комунистическия лозунг: „Да преизпълним петилетния план. За пет години да остареем толкова, колкото други остаряват за двадесет години“… Така ще спестите и кошмарите на децата си.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории