Фандъкова: Пандемията показа, че българският учител може да се справя във всяка ситуация

Фандъкова Достойните Българи (34)

„Честит празник на всички българи! Честит празник на пазителите на българския дух. Хората, които работят в сферите на образованието, науката, културата, изкуствата, наистина продължават да пазят българския дух и им благодарим днес от сърце”. Този поздрав отправи кметът на София Йорданка Фандъкова, предава Нова тв.

Тя благодари на учителите, които, по думите ѝ, са станали супергерои.

„Пандемията показа, че българският учител може да се справя във всяка ситуация. Колегите се адаптираха много бързо. Училищата приеха новите предизвикателства. Смятам, че като цяло, се справиха отлично”, посочи столичният кмет.

Фандъкова отчете, че в училищата в София няма технологични проблеми. Обясни, че ролята на директорите и учителите за това е много голяма.

„Много бързо те започнаха да използват новите технологии. Не е въпросът да ги има – тях ги има. Важното е, че учителите успяха много бързо да ги интегрират в образованието”, уточни тя.

Според кмета на София вече сме на прага на хибридното обучение, което извън пандемията ще помага и надгражда традиционното образование.

Фандъкова обясни, че в София вече има много млади учители. Относно заплатите тя коментира, че за последните четири години са се увеличили двойно.

„Вече има не просто много кандидати, има много качествени кандидати. Това се вижда в училищата в София”, допълни тя.