Знае се къде Иван Илиев се е срещал с разузнавачите

иван илиев

При претърсвания в дома на ръководителя Иван Илиев са открити документи, в които се съдържа информация за локациите на провежданите между обвиняемите срещи, съобщават от Военно окръжната прокуратура за хода на разследването по шпионския скандал.

Шестима бях арестувани преди 2 месеца заради предаване на секретна информация в руското посолство, пише 24 часа.

В служебните помещения, съответно в Народното събрание и в Министерство на отбраната, ползвани от обвиняемите Любомир Медаров и Петър Петров, са намерени и иззети документи с класифицирана информация, до която те не са имали достъп по служба и не са били нейни адресати. Документ, намерен в помещение, ползвано от Любомир Медаров е съдържал информация с изключителна важност за националната сигурност и отбранителните способности на Република България

В служебния компютър на обвиняемия военен разузнавач Димитър Влахов имало информация, че същият е осъществил достъп до 18 файла, информацията, в които представлява държавна тайна. Категорично е установено, че обвиняемият не е имал достъп по служба до тази информация.

В хода на разследването е установено, че документите, които обвиняемият Петър Петров от министерството на отбраната е заснел от служебния си компютър, съдържат класифицирана информация на НАТО.

При претърсвания в дома на ръководителя Иван Илиев са открити документи, в които се съдържа информация за локациите на провежданите между обвиняемите срещи.

При разследването са назначени технически експертизи на множеството иззети от обвиняемите лица флаш памети, компютърни конфигурации и мобилни телефони.

Част от експертните заключения са изготвени и приобщени към доказателствата по досъдебното производство. Установено е, че в иззетите веществени доказателства се съдържат редица документи, информацията, в които е класифицирана и представлява държавна тайна.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории