Недялко Недялков: Рашков, ти и твоята партия БСП ме подслушвахте и следяхте, докато водех детето си на операция в „Пирогов“

бойко рашков

Откакто се помня, все някой подслушва Гнома.

Това е стара оперативна схема – да пришиеш на опонента собствената си мръсотия.

Специалист №1 по подслушване и следене в държавата е самият Гном. Питайте Богомил Бонев и Никола Филчев.

Филчев беше пропищял, че домът му е опасан с Микрофони от агентите на Гнома по Костово време.

Специалист по подслушване е и Бойко Рашков заедно с неговата партия.

Докато Рашков бе депутат, а после зам.-министър при Станишев, през 2008 г. червените спретнаха най-мерзката операция по подслушване и проследяване на журналисти – делото „Галерия“.

Понеже живеем в държавата на късата памет, ще припомня: обектите на „Галерия“ бяха трима: издателите на „Уикенд“ Недялко Недялков (моя милост) и Мартин Радославов, и журналиста от вестника Димитър Златков.

През 2013-а получих достъп до „моята“ папка с документи и записи. Ходих в ДАНС, два дена поред четох. Четох…CPC-та със себе си.

Слушали са ни месеци с жена ми – в колата, вкъщи, в офиса. Какво ядем, кои телевизии гледаме, как се караме за някакви битови простотии – примерно ще ходим ли на село, или не, как…

После са ни проследявали всяка сутрин до „Пирогов“, където по това време водехме детето на прегледи и операция. Разговорите ми с лекарите, цялото треперене, диагнозите…

Изчетох цели томове стенограми от разговорите ми и с Люба Кулезич, Явор Дачков, с родителите ми, с партньорите ми по тенис.

Вмъквали са се безпардонно в дома ми, в личното ми пространство.

Краят на подслушването идва след една моя реплика към Дачков: Е, какво като ни слушат, голяма работа, като си нямат по-важни задачи…

В делото е описано: „Спираме контрола над обекта, тъй като операцията е дискредитирана“.

И защо е цялата гнусотия? Терористи ли сме, престъпници, криминални типове, обществени врагове? Защо всички специални служби са мобилизирани да „контролират“ Недялко и Мартин?

Защото другарят президент Георги Първанов се засегнал, че в „Уикенд“ излязло за извънбрачната му афера с Марияна Попова.

И защото другарят Станишев се засегнал от намеците на „Уикенд“, че е ходил на романтична ваканция с другаря Вигенин във Виетнам. Където си гукали и се снимали на плажа, рамо до рамо, по мъжки…

Засегнатите премиер и президент издали нареждане ДАНС да погне „журналята“. Да ги дебне, да провери дали не представляват опасност за националната сигурност.

И понеже Недялко колекционирал картини, кръстили делото „Галерия“.

Така работят службите при управлението на БСП и Бойко Рашков. Така разбират свободата на словото. А манталитетът на червените вождове е да ползват ДАНС за саморазправа с личните им врагове.

Същият Бойко Рашков, който сега реве, че го подслушвали…Докато пак мачка журналисти, намеквайки, че двама водещи от БТВ трябва да бъдат уволнени.

Рашков и Гнома не са жертви на мракобесието, те са самото мракобесие. Смешно е да вярват, че някой ще им се върже. Крадецът вика: дръжте крадеца!

Те подслушват, те следят, те репресират – още от Живково време насам! В кръвта им е, така се възпитани и обучени.

Единият-прокурор на БКП в Разград, другият следовател на БКП в София…

Супертъпо е, че я докарахме дотам символите на комунистическия терор над либералните свободи да се изживяват за жертви на системата.

Това е положението, Рашков. Ти и твоята партия БСП ме подслушвахте в делото „Галерия“ единствената спецоперация срещу журналисти в българската история. После даже едно „извинявай“ не казахте.

Що да се извинявате, като сега сигурно пак ще ме подслушвате.

Издрапахте до властта, през задния вход, за да безчинствате с нови сили и с целия ресурс на държавата над опонентите си, над неудобните и инакомислещите. По сталински.

Недялко Недялков, ПИК