Милионер от КТБ от кръга на ДеБъ и „Капитал“ строи скандално в „Лозенец“, Комитата прокарва проекта

чохаджиев

Скандален строеж на бизнесмена от кръга на ДеБъ и „Капитал“ Димитър Чохаджиев разбуни хората в столичния квартал „Лозенец“, става ясно от сигнал до ПИК, получен на електронната поща.

Става въпрос за жилищна сграда на ъгъла на улиците „Вежен“ и „Цветна градина“. Парцелът е за озеленяване, но става собственост през фирма на бившия заместник министър на Трайчо Трайков, който беше уволнен от Бойко Борисов навремето. Тогава той се ожали, че са го махнали със съобщението по мейла.

Същият е втори в списъка на милионери от КТБ с 8 Милиона лева в сметките.

Срещу застрояването има възражения и подписка от живущите, но кмета на ДеБъ Константин Павлов – Комитата е с ангажимент да го прокара.

По случая се мълчи активно, въпреки че медиите отразиха унищожените големи дървета-явор там през 2018 г. по поръчка на Чохаджиев.

В сигнала е посочено, че възраженията на хората са качени на сайта на общината, но ДеБъ и „зелените“ са против презастрояването, но само ако не е на техни хора.

Днес от 18:00 часа в салона на училище „Захарий Круша“, кв. Лозенец, ще има публично обсъждане на скандалния проект за строеж.

ПИК