Гърми разкритие: Милен Цветков преговарял с кабеларката на Слави преди да загине!

Милен Цветков 1

Известният с острия си нрав журналист Милен Цветков е преговарял с кабелните телевизии 7/8 на Слави Трифонов и с „Евроком“. Това разкрива в биографичната книга „379 дни с Милен Цветков“ нежната му половинка Милена Иванова.
Дамата, която работи като нумеролог разкрива, че приживе Милен се е чувствал предаден от колегите си и е бил наранен, че голяма част от тях не са му вдигали телефона.

В книгата се посочва, че Цветков е страдал много, защото много от приятелите му не изпълнили обещанията си, че ще го поканят на работа, а вместо това му обърнали гръб, а някои от тях преминавали на другия тротоар, когато го виждали из улиците на София.

Кървава диря в душата му оставила и подлата постъпка на Дани Петканов, който не намерил сили да му каже, че отива да се изявява в bTV. Петканов не отговарял на мобилните позвънявания на Милен Цветков, който го приел като собствен син и го учил на житейски правила. Милен бил скептичен, че след недостойния номер на Дани двамата някога щели да се видят.

Единственият светъл лъч на Милен била любящата го Милена, както и обстоятелството, че след повече от година чакане при него пристигнала оферта за работа от телевизия „ТВ 1“, където да участва като водещ на токшоуто „Алтернативата“.

Това на практика означава, че Милен не е получил покана за работа нито от 7/8, нито от „Евроком“.

По ирония на съдбата, обаче Милен е трябвало да гостува в предаването на Трифонов ден след като загина в жестока катастрофа до мол „Парадайз“.

„Прибирах се късно вечер вкъщи и си пусках точно това предаване. В 00:00 часа. Милен беше натикан в този късен час, но въпреки това хората го гледаха. Гледах го и аз. Почти всяка вечер.

Защото Милен правеше теми, които другите публицистични предавания не смееха да направят. То не че е имало и много други публицистични предавания…Всъщност, „Часът на Милен Цветков“ беше едно от малкото такива предавания. В 00:00 часа.
Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше „Какво става?“, и най-важното – беше свободен.

С Милен имахме уговорката да ми гостува във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ в понеделник вечер. Поканих го да говорим за свободата на словото, особено в тази извънредна ситуация“, написа Трифонов във Фейсбук на 20 април 2020 г.

В своята книга, Милена Иванова описва и как Милен Цветков е намерил в нейно лице спокойствие, любов и грижа, които през последните години много са му липсвали.