Искрен Веселинов посочи какъв важен урок са научили ВМРО

искрен веселинов

Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент, за да се противостои на множество неолиберални формации, които видяхме, че попаднаха в предишния парламент. В това бе категоричен Искрен Веселинов, ВМРО, в студиото на БНТ.

Като задача той открои да се противостои на опитите да се прокара Истанбулската конвенция, както и важната задача да не се променя политика на страната спрямо Република Северна Македония, каквито заявки са дадени вече.
По думите на Веселинов направената коалиция не се базира на математически сбор, тъй като ВМРО са се споразумели не с партията на Васил Божков, която например е имала по-добър резултат на изборите на 4 април, а с формации, близки идеологически – НФСБ и „Воля“.

С неудоволствие войводата отговаря на въпроса за предишните търкания и нападки между партиите, които влизат в коалицията. По отношение на Веселин Марешки и критиките му спрямо ВМРО Веселинов заключава, че Марешки, идвайки в централата на ВМРО със заявление за отказ от кандидатиране за депутат, е осъзнал, че думите му не са били истина и че той няма да успее да открадне патриотичния вот от най-старата патриотична партия, каквато е ВМРО.

Важно е, че лидерите са преодолели егото и личния си интерес, открои Искрен Веселинов, но призна, че патриотите ще имат тежък разговор със своите симпатизанти.

За другите патриоти, като например Волен Сидеров и съпартийците му от „Атака“ Искрен Веселинов каза: Явно не са готови да направят тази крачка, готови са да имат един човек в парламента, но той да е лидерът. Официални разговори с Сидеров не са водени стана ясно.

Развалянето на предишната коалиция, Искрен Веселинов открои като „урок, който ВМРО са научили“ – урок по смирение и отговорност.