Йордан Цонев: ДБ е ребрандиране на политико-олигархичния кръг „Капитал“ на Иво Прокопиев и Иван Кръстев

йордан цонев

„Не е тайна, че министрите от икономическия екип са от кръга „Капитал“. Те са с прекрасно образование, с прекрасни знания, но едно наум имаме. Принадлежността към този кръг води до определен тип действия, които не са съвсем чисти“, заяви пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев.

По думите му в момента десницата представлява „поредното ребрандиране на политико-олигархичния кръг „Капитал“ на Иво Прокопиев и Иван Кръстев“. ДПС следят процесите, като по думите му „има и реваншизъм, но има и някакви по-скрити интереси“. „Не е тайна, че министрите от икономическия екип са от кръга „Капитал“. Те са с прекрасно образование, с прекрасни знания, но едно наум имаме. Принадлежността към този кръг води до определен тип действия, които не са съвсем чисти“, заяви Цонев.

По думите му обаче с „Демократична България“ принципните им различия не са големи: „Имаме доста сходни програми, икономическите ни програми почти изцяло се припокриват, познавам техните икоНОМИСТИ, великолепни икономисти. (…) Заедно сме говорили с Христо в парламента, че е добре да спрем с тази реторика на стъпването на гърба на ДПС, да говорим за програми, да говорим от какво има нужда България, да говорим за проблемите, създадени през тези години“.

В каква форма може да е това „говорене“? „ДПС не би подкрепило нито един партийно коалиционен кабинет. ДПС би подкрепило единствено програмно-експертен кабинет, зад който застава мнозинство в НС, което има програма с национални цели“, заяви Йордан Цонев и напомни, че още от 2017 г. Ахмед Доган е говорил за експертна формула в управлението и сега вече и другите политически лидери узряват за тази идея – а служебното правителство в момента „има интересна формула“.

Йордан Цонев е знаков представител на някогашния седесарски клиентелизъм. В архива на СДС са запазени документи, които доказват това. Странно, че днес почти никой не припомня на словоохотливия богослов какви ги и вършил в края на 90-те. Но тук е така – пусни на българите втора топка и те забравят къде е вратата.

Източник: zonanews.bg


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории