НЕЧУВАН СКАНДАЛ! Бойко Рашков размаха калъчката срещу журналисти – иска да уволнят Биляна Гавазова и партньора й от БТВ

бойко рашков

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който е и силов вицепремиер в служебното правителство на Румен Радев, запретна ръкави да уволнява журналисти. Първите му жертви са водещите на сутрешния блок по БТВ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, на които гостува вчера.

Това заяви самият Рашков по БНР тази сутрин.

„Ако съм собственик на тази телевизия, моментално ще ги отстраня от водещата роля в предаването“, обяви той в националния радио ефир видимо ядосан на въпросите, които двамата водещи му задаваха.

Дори видната протестърка Силвия Великова, която разговаряше с Рашков по БНР, започна да се дави от тази бруталност и да обяснява, че не иска да обсъжда колеги.

До този момент тезата, че у нас има цензура и влияние на ГЕРБ върху медиите, заради което България е на 11-о, а вече и на 112-о място по свобода на словото според „Рупортери без граници“, бе именно на протестърските журналисти от кръга на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев.

След изказването на Бойко Рашков обаче на светло излизат истинските окупатори на медиите, които дори размахват калъчки срещу тях и искат уволнението им.

Ето и цялото изкязване на Бойко Рашков по темата пред БНР:

„Искам да кажа две думи за моето участие вчера по БТВ. Видях какво не трябва да бъде журналистиката, извинявам се за израза, и вероятно начина, по който Гавазова и партньор водеха предаването, е доходна дейност.

Вероятно защото аз чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат и освен това – което е много грозно, разбира се – и освен това, така беше силен звука в тези технически средства и не чуваха моите отговори, което очевидно беше причината да ми задават един и същи въпрос по няколко пъти.

Така че аз не се изненадвам – искам да го кажа и с това приключвам, защото не заслужават толкова внимание защо България е на 112-о място по свобода на словото. Съжалявам, че го казвам.

Ако съм собственик на тази телевизия, моментално ще ги отстраня от водещата роля в предаването.

Рашков обяви, че тези въпроси Тома Биков и компания непрекъснато поставят в някои медии относно началника на кабинета по определен начин същите въпроси били поставени и във вчерашното му интервю пред Би Ти Ви.

„Действително в държавните органи трябва да се внимава какви хора попадат, в конкретния случай обаче въпросът имал чисто политически качества“, заяви Рашков и уточни, че не го интересува кой какви политическа ориентация има и не можело да му попречи на решението да сложи началник на кабинета си човек от една или друга партия, особено когато тя е регистрирана по надлежния ред“, заяви Рашков по повод назначението на Фичева, която е от партията на Васил Божков.

„Ценя професионалните качества, а кой каква политическа ориентация има не може да ми попречи да назнача началник кабинет свързан с една или друга партия. Някой от БТВ вяроятно иска да отмени Конституцията и закона и да забрани на хора членуващи в партии, които на тях не им харесват да заемат определена държавна длъжност“, допълни още Рашков.

На това място, освен да ревнем гороломно: „Да живее свободата на словото!“, няма какво друго да добавим. Още повече, когато подобни думи се изричат от министър на вътрешните работи и силов вицепремиер, пък макар и служебен. Вече е видно, че за 2 месеца, както хвърчат глави в МВР, така могат да изхвърчат и доста глави на журналисти.

До този момент нито един министър или политик не си е позволявал такива брутални закани спрямо медии и журналисти.