Росица Кирова: Ако и в бизнеса се работеше като в 45-ото НС, бихме фалирали

Росица Кирова

„Ако и в бизнеса се работеше като в 45-ия парламент, бихме фалирали като общество“. Това заяви пред БНР Росица Кирова, депутат от ГЕРБ-СДС, която от години се занимава с бизнес.

Според нея, за да работи добре бизнесът в България, е нужна стабилност в държавата:

„Не е нужно да познаваш Бойко Борисов и да му имаш телефона, за да правиш нормален бизнес. Не смятам, че всичко, което беше казано в комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, е някаква голяма изненада за българското общество. Това са кръчмарските приказки, които слушаме от доста години. Очаквах да чуя неща, които са конкретни и за тях има ясни и конкретни доказателства. За мен това са махленски приказки, докато нямат доказателства“.

Кирова беше категорична, че корупцията е двустранен процес, в който и вземащият, и даващият са виновни:
„Мен никой не е успял да ме притисне до стената 20 години, откакто съм в сферата на частния бизнес. Имала съм сблъсъци и с правителства, които бяха преди тези на ГЕРБ. Винаги, когато дойде някой нов управляващ, започва да се оглежда кой работи и защо има собствено мнение. Това е чисто балканска черта“.

Тя обясни, че се е качила в джипа на премиера Бойко Борисов, защото е била представител на гражданско обединение, което е работило за ускоряване на процедурите за пътя Видин – Ботевград.