„Свидетелят“ срещу Бойко: платил на работник за убийство, размазал друг с камион, крие трупа

7 Dni Sofia06.05.2021
68

Хора, прикрили зверски престъпления на Светослав Илчовски през годините, сега са го цанили за кошаревски свидетел срещу Бойко Борисов!

Припомняме, че вчера скандалният зърнен бос, на чиято съвест лежат и няколко мъртви човека, бе показно разпитан от Мая Манолова в Народното събрание, където хвърли бомбата, че знае какво прави всеки ден Бойко Борисов. Когато обаче в залата за разпит влязаха депутати от ГЕРБ, Илчовски спря „показанията“, уплашен, че няма никакви доказателства.

7DniSofia.bg попадна на материал от агенция „Блиц“, в който много добре са описани безобразията на Ирчовски. И, че наистина над него има много важен човек, когато говорим за прикриване на убийства.

Ето и материала, а вие сами преценете що за достоверен източник е такъв разбойник:

Тежка машина от предприятието на зърнопроизводителя Светослав Илчовски преди време убива на място двама души. Младеж загина при ужасяваща трудова злополука в землището на село Галатин, община Криводол. Случаят обаче се покрива упорито и умишлено, а до него се добра единствено репортер на „ШОУ”.

Инцидентът е станал рано сутринта на 16 октомври. Загиналото момче Станислав Инчовски е на 21 години, от град Койнаре. Трудел се е за един от най-големите зърнопроизводители в България Светослав Илчовски като общ работник.

Бригадата тъкмо приключвала нощната си смяна по транспортиране на зърното. Селскостопанската машина, с която работели, внезапно аварирала и металната гондола, в която било натоварено житото, се откъснала и затиснала Станислав. Младото момче е починало на място, разказват очевидци на трагедията и негови колеги.

 

 

На местопроизшествието веднага са повикани линейка и екипи на полицията, които отцепили района.  Трупът на Станислав е стоял на полето до късния следобед, докато се извършат огледите. Семейството му не било пуснато до тялото на сина им. Никой нищо не им казал в деня на злополуката.

Наши достоверни източници издадоха, че това не е първата трудова злополука във фирмата на Светослав Илчовски. Хората от Койнаре говорят за 5-6 подобни случая, в които нищо не е изяснено.

Преди няколко години известният зърнопроизводител блъснал човек на пътя, който починал. С връзки обаче успял да се измъкне, като представил друг човек – негов подчинен, че е бил зад волана. Срещу голяма сума пари друг поема вината на боса, а той се измъква чист, говорят запознати със случая.

Тежка машина от предприятието на Илчовски преди известно време уби на място двама души. Тя се появила от полето на пътя, който свързва село Глава и Плевен, и затиснала пълна кола, пътувала за болнично заведение към Плевен. Този случай също е останал потулен, коментират работници на Илчовски.

Станислав работил отскоро в неговата фирма, но без трудов договор. Интересното е, че веднага след инцидента на загиналото момче е направен трудов договор посмъртно /?!?/, според който той е бил назначен ден преди трагедията!…

Опасните игри на бизнесмена не спират дотук. Според негови подчинени той карал работниците си да бачкат денонощно. Смяната на загиналото момче започнала рано сутринта на 15 октомври и трябвало да приключи на другата сутрин. Никъде Илчовски не е декларирал официално, че работниците му полагат и нощни смени, още повече – денонощни.

Работата е доста тежка, работи се с доста тежка техника и е немислимо да се карат толкова дълги смени, още повече нощни. Заплащането за 24 часа къртовски труд е 30 лв., коментират запознати.

На всички работници е ясно, че Светослав Илчовски се ползва с привилегии и е поддържан от силни хора. При него всичко е възможно, ако побутне някой друг лев. Точно така е направил и в болницата в град Враца, които умишлено задържали трупа на момчето целия петък и казали на роднините, че ще го закарат в дома му чак в събота, коментират местни.

Първоначалната реакция на патолога във Врачанската болница била стряскаща – той споделил пред роднините, че момчето е напълно раздробено и ще му трябва време, за да може да пришие всичките му части. В смъртния акт на Станислав обаче пише, че той има само две счупени ребра и един прешлен. На всички е ясно, че тази тежка желязна гондола и тоновете жито в нея, няма как да се е отървал само с тези счупвания, казват негови колеги.

В смъртния акт пише още, че момчето е загинало от задушаване, тъй като е паднало по очи. Наш източник от болницата във Враца обаче разкри, че Станислав е бил обезобразен, буквално смачкан, и е загинал на място, но не от недостиг на кислород. Из коридорите на болницата се носи слух, че зърненият бизнесмен е убедил патолога да напише каквото той иска. В смъртния акт не е упоменато, че става въпрос за трудова злополука. Като място на смъртта е написано други и по този начин се оневинява фирмата, зад която стои Светослав Илчовски!!! По този начин той се застрахова и семейството на загиналото момче не може да има никакви претенции към него.

В деня на погребението влиятелният бизнесмен не е пуснал своите работници и колеги на Станислав да отидат и да си кажат последно сбогом с него. Нещо повече, той самият не се появил, както и никой от фирмата му. От сигурен източник научихме, че е изпратил скромната сума около 3000 лв., с която да може да запуши устите на опечаленото семейство. Наш репортер се опита да се свърже с работници от фирмата на Илчовски, но те са изплашени и отказват да говорят. Страхуват се да не си загубят работата, че дори и по-лошо, тъй като са заплашени от шефовете си да не разгласят нищо за този случай.

Фирмата на скандалния зърнен бос се занимава с извършване и обработка на земи, отглеждане и реализация на земеделска продукция върху арендувани земи в района на град Кнежа. ЕТ Светослав Илчовски произвежда и търгува с царевица, ечемик и пшеница. Дружеството се занимава още с отглеждането на слънчоглед и рапица.

Агенция Блиц, 02.11.2014 година