Разкол след цар Киро, внуците Георги и Кристиян се въоръжават за война

58e756290205de5b33db19a3572800b8

След смъртта на циганската кримилегенда Цар Киро в началото на април „на трона“ на фамилия Рашкови го наследи синът му Ангел. Lupa.bg обаче научи от запознати, че престолонаследникът тотално е изтървал юздите на дивите наследници на ромския клан, които заплашват да подпалят невиждана война за наследството на стария мошеник.

Внуците Кристиян и Георги, които бръмчат из Пловдив и околностите с ферарита и ламборджинита като истински короновани особи, се изпокарали зверски непосредствено след смъртта на патриарха и подготвяли ударни бригади, за да разрешат споровете си за имането на Киро с оръжие в ръка.

„Готви се циганска война, каквато България до днес не е виждала. Събрали са отряди от по 50-60 човека, имаме информация, че в момента тече въоръжаване. Следим всяка тяхна стъпка, но ще е трудно да предотвратим сблъсъци, в които може да пострадат и невинни граждани“, заяви нас източник в Пловдивската областна дирекция на МВР.

Според запознати истинските проблеми тепърва предстоят, когато дивият братовчед на двойката – Ангел-младши излезе от затвора. Младият ром е зад решетките от миналата година, когато беше спипан да кара пиян за пореден път. Щом се озове на свобода обаче, той също ще предяви своите претенции. А е най-агресивният и неконтролируем от всички представители на най-младото поколение Рашкови.

Единствено любимият внук на Цар Киро – кръстеният на него Кирил, за момента си трае. Хитрият мъжага, чиято жена Геновева умря при неизяснени обстоятелства през 2015 г., контролирал джебчиите и просяците на подчинение на клана в чужбина и поне за момента нямал намерение да се замесва в никакви борби за власт.

Вдовицата на „монарха“ Костадинка се опитвала на помага на сина си Ангел да контролира фамилията и да осъществи справедлива подялба на благата, но едва ли ще успее да предотврати въоръжените сблъсъци.

Източник: lupa.bg