Укриват ли доходи Петканови?

Даниел Петканов Алекс Богданска

Фенове набедиха Даниел и Александра Петканови, че укриват доходи от НАП. В това се усъмниха последователи на двойката, която не спира да рекламира всевъзможни неща, но масово твърди, че видеата не са спонсорирани. Двамата не обявяват, че са взели пари за да промотират даде продукт, защото ще трябва да декларират кинтите, които са получили, научи Lupa.bg.

В един от клиповете си в интернет Даниел рекламира български сайт за криптовалута. Той се хвали, че е инвестирал 40 000 лева, а е получил 53 бона. Чистата му печалба е 13 000 лева. Дългогодишният екранен партньор на Милен Цветков беше заподозрян от последователите си, че прави реклама на финансовата къща. Съмненията на хората се потвърдиха и от влогъра Любомир Жечев, който е известен с победата си в първия сезон на предаването „Къртицата“. Жечев направи анализ на клипа на Петканов, който само за няколко дни събра над 100 000 гледания.

„Влязох в интернет и написах „Видео, в което ютюбър прави мазна реклама на сайт, за да подлъже хората да инвестират пари в нещо, което не си струва” и ми излезе клипът на Даниел” – така започва разкритието си Жечев.

Победителят от „Къртицата”, който е по-навътре в темата за търговията за валута, разкрива няколко момента, в които историята на Даниел издиша и направо го обвинява в лъжа, че подвежда хиляди хора, които да инвестират парите си и да изгорят.

Петканов открито агитира хората да се захванат с начинанието криптовалута и така „ще са по-напред от 99% от населението“.

„Една млада дама ме запали, като каза, че за 2 седмици си е възвърнала инвестицията и е изкарала двойно на това, което е инвестирала. В един момент се замислих – ако си вкарал 100 лв., то вече имаш 200 лв. Ако си вкарал 1000 лв., то ще имаш 2000 лева. Ами ако инвестирам 100 000 лева, ще спечеля 200 бона. В един момент започнах да си мисля дали не пропускам възможност и да губя пари”, заяви Петканов.

Лудия репортер уверява всичките си фенове да инвестират във „валутата на бъдещето”, както самият той казва.

Дългогодишният екранен партньор на Милен Цветков не мисли, че ще накара всички, които му вярват да инвестират и последните си спестявания и после да изгорят.

„Вашият канал се превърна е рекламен билборд. Жалко е, че подвеждате много глупави хора, който искат да изкарат лесни пари… Постоянно рекламирате, автокъщи, детски градини и какви ли не глупости. Не съм видял да правите някаква благотворителна кауза? Да дарите пари? Жалко е, че Милен е твоят учител! Той беше мъж, а ти алчен палячо…” – гласи един от коментарите под видеото.

„Жалък опит да прикриеш, че всъщност правиш явна и евтина реклама. За актьор не ставаш брат. Мисля, че нямаш топките да инвестираш 40 000 лева. Ако жена ти беше направила клипа, щеше да е по-реално” и „Дали Милен Цветков (вечна му памет) би одобрил как лъжете хората в този клип, г-н Петканов? Бъдете достоен човек, не всичко е пари!”, пишат възмутени фенове на Петканов.