Борисов: Вече имаме състезание, при което единият отбор ще има и съдиите (ВИДЕО)

Бойко Борисов (7)

„Над 100 млн. вложихме за изборите, демокрацията е скъпа. Проведохме ги в пандемия и пред очите на наблюдателите. Всички казаха, че са били честни. Точно защото демокрацията е скъпа, партиите са длъжни да направят правителство“. Това обяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

ГЕРБ няма да обжалва в Конституционния съд поправките в Изборния кодекс, заръча Борисов на парламентарната група.

„Нека видят какво са си избрали“, заяви лидерът на ГЕРБ. Впоследствие след възраждания на председателя на групата Десислава Атанасова се съгласи да постъпят както преценят.

Според него партиите не са и искали да правят правителство, а такова няма да има и след новите избори.

„Целта им беше една-единствена – ЦИК да се даде на кандидата за президент. Ако не му дадат удобни хора, той дали ще ги назначи? От 20 члена в ЦИК, ГЕРБ имаше 7. Всички други бяха на другите партии. Има още една още по-смущаваща терминология. Какво значи в един закон да напишеш „при възможност“? Ама кой ще определи тази „възможност“. Вече имаме състезание, при която единият отбор ще има и съдиите. Кога ще направят обществена поръчка? Ами хакерите? Ако машината се повреди, казват, тогава – на хартия. Т.е на практика те трябва да напечатат цялата хартия“, заяви той.

„Те не искат да носят отговорност, а да влезем отново в предизборна кампания. Отново да лъжат. Аз благодаря на българите, че отново ни направиха първа сила. ИТН ни били отвели? Над 200 хил. гласа разлика… „Отровното трио“ казва, че ГЕРБ са токсични. А другите не са ли токсични, никой не иска да работи с тях. Хайде малко да си мерим думите. Ние само подкрепихме председателя на ЦИК, ГЕРБ беше с малцинство“, коментира Борисов.

Той се възмути от думите на Нинова, че бързо трябва да се направи служебно правителство, за да не управлявал Борисов.

„Ами имахте 1 месец госпожа, да си бяхте направили едно правителство. Как се съешиха така в парламента, че намаляването на партийната субсидия отпадна?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Правен и конституционен прецедент. Новите варвари погазиха законите и превъртяха времето“, коментира председателят на парламентарната група Десислава Атанасова.

Екатерина Захариев от своя страна попита дали никой не го притеснява факта, че купуваме машини от Венецуела. Тя заподозря, че авторите на поправките нямат представа как се организират изборите в чужбина.

Борисов обеща още промени в партията на предстоящия форум на 11 май.

„Има износване, грешки, надменност. Пожелавам на всичките ни опоненти да управляват 3 мандата и пак да останат първа партия. Българският народ има страшен инстинкт. Когато не сме управлявали добре, българският народ ни е натискал. Българинът не обича диктатурата, българинът не обича едноличното управление. Хората четат, ще осъзнаят, че премиер, президент и ЦИК, не е имал и Тодор Живков. Сега Радев има“, подчерта той.

Борисов категорично заяви, че няма да бъде кандидат-президент. Номинираният от партията щял да бъде „умен и красив. С опит, приет на Запад. С добри контакти на Изток. Нищо общо със сегашния разединител. Няма да съм аз“, обеща Борисов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории