Димитър Главчев удари лошо ИТН: Ние се съобразихме с над 2,5 милиона българи за мажоритарния вот, но не и организаторите на референдума

главчев

„За пореден път доказахме, че сме последователни и се съобразяваме с над 2,5 милиона българи гласували на референдум „за“ мажоритарен вот: Жалко, че организаторите му от ИТН го отлагат за „друг път“, написа депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

Припомняме, че ГЕРБ направи трети опит за приемане на Закон за напълно мажоритарен вот, каквато беше воляната на милиони българи гласували на референдума организиран от Слави Трифонов. Самият той и сценаристите му оправдаха влизането си в политиката именно с незабавното въвеждане на мажоритарната система у нас.

В момента, в който прекрачиха прага на Народното събрание обаче, мигом се отметнаха от обещанията. Уплашени, че хората гласували им доверие няма да го повторят решиха да замажат положението с приемане на мажоритарен вот, но на следващи редовни избори, които не се знае кога ще бъдат.

Предложихме да се гласува мажоритарно още на следващите парламентарни избори, но никой не подкрепи ГЕРБ. Заедно с ИТН( общо 125)гласувахме тяхното предложение, това да се случи на следващите РЕДОВНИ такива, когато и да са те“, допълва Главчев по повод гласуването в пленарна зала вчера.

ОТ ИТН на Слави Трифонов така и не можаха да намерят достатъчно аргументи за измяната си от общенията и в крайна сметка се прие нещо с неизвестен срок за въвеждане.