Пламна хотел на бул. „България“, евакуираха всички гости

пожар

Пожар е горял през нощта в хотел на столичния булевард „България“, в близост до Околовръстното шосе. Няколко души са пострадали в пожара, който се разрази в столичен хотел късно вечерта във вторник. Италиански гражданин е откаран във ВМА, предаде NOVA. Той е с интоксикация. Първоначално бе съобщено, че е пострадал само един огнеборец. Той бе откаран в „Пирогов“, откъдето е изписан тази сутрин.

Минути след полунощ е получен сигнал за възникнал пожар и силно задимяване в хотелска сграда в столицата, в района на околовръстния път и бул. „България“. Към мястото са насочени 10 екипа пожарникари от различни столични районни служби със специализирана техника, автомеханични стълби, автомобил за спешна медицинска помощ. Предприета е евакуация на настанени в сградата клиенти. По първоначална информация, няма данни за загинали или сериозно пострадали. На няколко души, вдишали дим е оказана медицинска помощ.

Екипи на полицията съдействат за обезопасяване на района. Гасенето на огъня продължава. Действията на място се ръководят от директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. След погасяването, предстои да бъдат изяснени причините, довели до възникването на пожара.