Росица Кирова към Тошко и хората на Слави за мажоритарния вот: Нямате почтени намерения! През живота си дърво не сте посадил и съдите по ръста си

7ff81ef0e41d50881157463c969b6133

Депутатката от ГЕРБ Росица Кирова избoличи от трибуната в парламента партията на Слави Трифонов, че след референдума за мажоритарния вот, не са направили нищо и затова нямат готов проект за закон за въвеждането му.

„С доста неприятно чувство излизам днес на трибуната, защото аз също бях представител на Инициативен комитет, който събра над 4500 подписа, в подкрепа да има мажоритарно гласуване и 1 лв. субсидия.

Днес си давам сметка, че независимо от подбудите, които сме имали в онзи момент, онези, които инициираха първия референдум по тази тема, не са имали достатъчно почтени намерения и ще ви обясня защо.

Имахте достатъчно време, точно толкова, колкото прецизно и обстойно приготвихте промените в Изборния кодекс, които ни внесохте днес, да подготвите закон за мажоритарен избор достътачно време, при това с ясното съзнание на хора, които са дошли да влязат във властта. Ако наистина искахте това, можехте да го направите.

Изключително ми е интересно, защо трябва да подлагаме днес на дебат въпроса трябва ли да има или на мажоритарно гласуване при условие, че по този въпрос са се произнесли българските граждани и ние трябва да имаме уважение към това, което те са поискали. Процедурата обаче е ясна-когато не стигнат гласовете, се внася законопроект и се разглежда от Народното събрание. В това Народно събрание предполагам, че не влизат само готови продукти. Всеки законопроект, който има грешки и недостатъци. може да бъде преработен, ако затова, разбира се има воля и мнозинство. Волята и мнозинството трябва да е на всички нас, които сме тук“, каза Кирова.

Не смятам да се обяснявам на човек, който през живота си дърво не е посадил. Изключително много се радвам, че не съм от онези, които идват под строй на работа и им се забранява да говорят.

Аз не съм извършила нищо престъпно и укоримо през живота си и това, че вие според вашите разбирания – и вашия ръст, преценявате някои неща, е ваше право“, заяви Кирова.

ОТ ИТН посрещнаха с аплодисменти думите й. А Росица Кирова добави, че ще се радва да се срещне с Йорданов в съда.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории