РАЗКРИТИ: „Радев, безсрамнико! Това ли искаш от Станислав Трифонов!?“

7 Dni Sofia18.04.2021
румен радев, тошко йорданов

Политологът Огнян Минчев съзря скандална нередност, която се задава и ще влезе в сила точно преди президентските избори. 

Според експерта партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ иска да направи така, че президентът да надзирава процедурите по собственото си преизбиране през ноември. Това според Минчев е безсрамно от страна на Румен Радев.

Ето какво точно пише политологът в профила си в социалната мрежа:

„В предаването „Панорама“ на БНТ от 16 април социоложката Боряна Димитрова посочи, че по инициатива на партия ИТН се предлага процедурите по номиниране и избор на ЦИК и цялостна изборна администрация, както и статутът и правилата на дейността й да бъдат прехвърлени от отговорност на парламента към прерогатив на президента.

Любен Дилов унищожи Слави: Главни детоксикаторе, като ти написаха думите, казаха ли ти, че…

Разбирате ли?

В навечерието на президентските избори Румен Радев и неговите нови парламентарни съюзници искат президентът да контролира и надзирава процедурите по собственото си преизбиране през ноември. Това предложение – очевидно пожелано от Радев – само по себе си е твърде безсрамно.

Едва научил азбуката на политиката (дали цялата?) през последните пет години, Румен Радев вече пише роман „как публично посегнах към цялата власт в държавата“.

Днес ще поеме контрола върху изборната администрация. Утре – ще подкрепи „мажоритарната система“.

Когато неговите послушници в парламента се превърнат в безпрекословно мнозинство – ще поиска от тях да гласуват конституционни промени, включително за президентска република.

България ВСЕ ОЩЕ е парламентарна република. И всеки – във и извън парламента – който иска съхраняването й като форма на държавно управление трябва публично да я защитава срещу посегателства като това предложение – Радев да получи контрола върху изборната администрация, чрез което да си осигури гарантирано преизбиране наесен.

Мястото на контрола върху изборния процес е в парламента.“