Вежди Рашидов подгони Мая: Сестра Галева, кои са мутрите?

хаджигенов мая манолова

Словесна престрелка се разрази при старта на избора на нов шеф на парламента. ГЕРБ предложи отново Цвета Караянчева, а партията на Слави Трифонов – юристката Ива Митева.

„Ще ви прочета биографията на Митева, за да направите сравнение с прекрасната кърджалийска депутатка“, коментира Тошко Йорданов от партията на Слави Трифонов и започна с факта, че Ива Митева е завършила Софийския университет през 1996 г., докато Караянчева е завършила ВМЕИ.

Депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов също се присмя на предложението на ГЕРБ-СДС.

„Да върнем гордостта на Кърджали в специфичното производство на поцинковани изделия, където му е мястото. На следващо място, нашата група подкрепя предложението, направено от „Има такъв народ“, посочи Хаджигенов.
От ГЕРБ-СДС се възмутиха от новия тон в парламента.

„Това, което се случи преди малко, заслужава не само отнемане на думата на говорещия грозни квалификации спрямо свой колега без значение от кой МИР са го избрали, но и следваше да му направите забележка или напомняне или порицание. Моля ви следвайте не само разпоредбите, но и духа на парламентаризма“, апелира Атанасова.

Думата взе и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който също е от Кърджали.

„Аз съм от Кърджали и квалификации срещу една дама е вулгарно“, изтъкна Вежди Рашидов по повод обидите по адрес на Цвета Караянчева. В допълнение скулпторът поиска от Мая Манолова мутрите в парламента да се посочват поименно.

„Как смеете да наричате 200 души мутри! Аз не съм мутра, а за вас съм чувал, че прякорът ви е Сестра Галева, защо?“, попита риторично Рашидов.

Председателстващата в този момент Мика Зайкова призова депутатите да се въздържат.

„Нека пред очите на целия български народ, да не си разменяме обиди и да се превърнем в пазар“, подчерта Зайкова.

След забележките Хаджигенов, който упорито напираше отново да излиза на трибуната, размисли и се върна на стола си.