Росен Плевнелиев: Румен Радев прекрачва всички граници! Българският народ може да се чувства дълбоко излъган от Слави.

Росен Плевнелиев

Нека да се направят промени в Изборния кодекс. Това са логични стъпки. Няма да бъде първото Народно събрание, което ще вземе такова решение. Това коментира пред Би Ти Ви в кулоарите на парламента президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

„За мен по-важни бяха заявките на политическите партии и това, което виждаме, за отказ от дълъг живот на това Народно събрание Видяхме от самото начало дори неспазване на Конституцията и това е повод да се притесняваме“, добави той.

„Държавният глава прави това, което прави от ден първи-тежки думи, конфронтация към управляващите. Един стандартен популизъм, който той възприе като свой диалог още от ден първи. И отново нищо конкретно“, категоричен е Плевнелиев.

„Когато президентът прекрачва всички граници и дори не спазва Конституцията, вие днес чухте как всички се кълнат във върховенството на закона, но Конституцията не се спазва от държавния глаза. Той не я спазва вече втора година“, отсече президентът на България в периода 2012-2017 г.

„Голямата новина за мен е отказът на популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най важното си искане. Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите“, заключи той.