Разкритие: Начинът, по който бил застрелян бизнесменът Драгополов, давал следа за убиеца

полиция

Николай Драгополов е бил разстрелян с два куршума от пистолет „Макаров“, които минали през главата му на милиметри един от друг. Това потвърдила и аутопсията на 46-годишния мъж, който беше екзекутиран във вторник вечерта на Околовръстното шосе в София.

„Убиецът е бил професионалист. Самият факт, че е уцелил два пъти в слепоочието жертвата, а возещото се до него дете не е пострадало, говори сам за себе си“, коментират разследващи, цитирани от „Телеграф“.

Стана ясно още, че няколко камери в района на Околовръстното към бул. „Симеоновско шосе“ са заснели поръчковото убийство. Свидетели на кървавата баня от автомобилите, които карали преди и след джипа „Мерцедес“ на Драгополов, пък са в тотален шок и вече са дали показания.

Килърът, предрешен като скитник – с анцуг и суитчър, дебнел жертвата поне 3 часа преди покушението. По неофициална информация той следял дни наред Драгополов, който има автокъща от другата страна на моста.

Проучвал навиците и маршрутите му. Именно оттам тръгнал Николай във фаталната вечер, като до него се возела 11-годишната дъщеря на приятелката му.

Убиецът причакал черния джип да спре на червен светофар, след което обърнал и атакувал. Изстрелял е точно 2 куршума и духнал. „На местопрестъплението са открити две гилзи“, потвърди във вторник преди полунощ и градският прокурор Илияна Кирилова.