Филип Аврамов-Фицата без притеснение опика „Жигули“

филип аврамов фицата

Филип Аврамов-Фицата без притеснение опика предното стъкло на запазена „Жигули“. Акторът безчинства за броени минути в новия филм на режисьора Виктор Божинов – „Голата истина за група „Жигули“, научи Lupa.bg. На този социалистически автомобил е кръстена групата, чиято история ще можем да видим в лентата, която тръгва по кината у нас от 16 април. Хората от Бургас ще имат привилегията да гледат филма, още преди той официално да се появи в киносалоните на страната. Много от ключовите кадри са заснети именно в Бургас, миналото лято- на емблематични места на Морска гара и в Морската градина.

Филмът е музикална комедия. В него се разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. Според екипа, музикантите в този сюжет нямат конкретни прототипи, историята е напълно измислена. След разпада си „Жигули“ са забравени от публиката, членовете на бандата са се изпокарали и не са се чували от раздялата си като група. Едно телефонно обаждане от богат бизнесмен ги събира, но насила.

Михаил Билалов в ролята на Фори взима 50 000 евро за да събере групата и да пеят на рождения ден на богаташа. Фори спешно търси пари, за да изпрати дъщеря си (Климентина Фърцова) в музикална академия в Лондон и така си присвоява половината от хонорара. Бившата банда трябва да загърби творческите вражди и недоизказаните чувства, за да може да се справи с мисията, която изглежда доста невъзможна.

„Ако героите от преди 30 години са имали мечти през музиката да предават емоция, то филмът ги намира, загубили тази искра, затова филмът предлага тема за размисъл, как да върнем тази искра в днешното бързо ликвидно време“, заяви Виктор Божинов.

„Тайно се надявах, че ще имаме възможност да предложим едно заглавие, от което кината и публиката се нуждаят толкова много. Станахме заложници на чуждестранни заглавия, но въпреки ситуацията в света и в частност за българското кино, решихме да влезем в салоните от 16 април. Някои буквално ще отворят врати с нашия филм“, допълни режисьорът Виктор Божинов.

„Когато започнахме да снимаме, аз бях единственият, който никога не беше свирил. Ако има едно нещо, с което се гордея, то е, че се научих да свиря тези четири парчета!“, разкри Димитър Рачков, когото зрителите ще видят в ролята на Киша и неговите нови умения над клавишите.

Продуцент на „Голата истина за група „Жигули“ е Кръстьо Ламбев, а сценаристи Ваня Николова и Нели Димитрова. Групата забравени музиканти са изиграни от Михаил Билалов, Ирини Жамбонас, Филип Аврамов – Фицата, Лилия Маравиля, Димитър Рачков и Геро. В лентата участват още куп родни звезди.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории