Политологът Огнян Минчев: Пикахте по дуварите на обществените сгради, сега господин Слави ви очаква за високо интелигентен разговор

огнян минчев

Политологът Огнян Минчев коментира призивите за нови избори от страна на загубила от ГЕРБ опозиция:

Тези, които шест месеца пикаха по дуварите на обществените сгради и ги замеряха с развалени яйца, днес започнаха пропаганда за „нови парламентарни избори“.

Очевидно те си представят публичния живот като безкрайна поредица от редуващи се маскарлъци и последващи ги избори докато процентите на подадените за тях гласове се покачат от 5 до 50+.

Цинизмът вече не учудва.

Учудва търпението и простотията на „редовия българин“. Който не разбира, че тези господа са готови да се борят за власт до последната негова стотинка и до последния остатък на неговото волско търпение.

Налага се да припомним на господата, които отпратиха „мутрите вън“, че г-н Слави Трифонов ги очаква за високо интелигентен разговор на тема бъдещото управление на страната, за което суверенът ги упълномощи.

Забравете за нови избори – следващите избори са след четири години. Сега е време да покажете, че можете да управлявате – освен да подмокряте дуварите на представителните институции и да ги цапате с развалени яйца.