На вниманието на НАП: Златка точи ДДС

Златка

Клиентка на Златка Райкова се оплака от облеклото, което нашумялата блондинка продава в своя онлайн магазин. Влогърката Златена Енчева направи видео с покупките си от сайта за плеймейтката и освен че установи твърде ниското качество на продукцията, намекна за сериозни финансови злоупотреби от страна на дружеството на половинката на Благо Джизъса, пише в.“Уикенд“.

Енчева описва подробно преживяването си с марката на пазарджиклийката и отсича, че не е доволна от качеството на дрехите. Златка продава рокли, които реално струват не повече от 30-40 лева, за суми от порядъка на 150-160 лв. „Никога не бих дала и 40 лева за тази рокля. Боде ужасно, ушита е некачествено. Просто не си струва парите”, оплака се младото момиче.

Впечатление обаче прави нещо далеч по-притеснително. Оказа се, че русата сексбомба изпраща пратките от името на физическо лице, а не от името на фирма. Така се цели укриване на доходи – в случая Райкова не плаща 20% ДДС, както и 10% данък върху приходите. Явно любимата на Благо Джизъса трупа сериозни суми, но не плаща данъци за продажбите си, защото е намерила няколко клети жени, които да разпращат продукцията от нейно име. Те дори не подозират, че могат да си навлекат сериозни законови проблеми.

Най-вероятно всеки момент НАП ще се сезира и ще направи обстойна проверка на блондинката, която може сериозно да закъса за тарикатлъка си. Както „Уикенд” писа наскоро, оборотите на Райкова надхвърлят 150 000 лева месечно, като очевидно тя си спестява плащането на дължимите данъци в колосални размери. „Защо приходната агенция не се заеме по-сериозно с нея и не провери за какво става дума? Явно си имаме нова измамница от ранга на Мегз”, изумени са в шоусредите.