Ето защо „Страбаг“ стана спонсор на Левски! Получи голяма поръчка от Фандъкова

resize_1balgarskaarmiya

Избран е изпълнителят на дългоочаквания ремонт на софийската ул. „Първа българска армия“, район Сердика-Столична община. На първо място в конкурса за обществена поръчка е класиран Консорциум Страбаг СПДЗЗД – 88,76 т., става ясно от портала за Обществени поръчки.

В момента вървят сроковете за обжалване и ако няма, ще се подпише договора със Страбаг. Очакванията са до месец и половина-два да се започне цялостната реконструкция на улицата.

Плипомняме, че фирмата стана генерален спонсор на футболния клуб Левски със съдействието на властта. Тя ще налива по 3 милиона лева годишно.

От Московска 33 се подготвя строителната документация и се внася в НАГ за разрешения, за да не се губи време, когато се подпише договорът с избрания изпълнител. На второ, трето и четвърто място са класирани другите кандидати: ПСТГруп ЕАД – 79,33т., Трейсгрупхолд АД – 75т. и „Галчев Инженеринг“ ЕООД – 71,42т. Възложител на основния ремонт на ул. „Първа българска армия” е Столична община.

Прогнозната стойност е 10 млн. лв., а срокът на изпълнение е 180 дни. Реконструкцията ще бъде в участъка от ул. „Мара Бунева“ до бул. „Илиянци“, кв. „Орландовци“, отсечката е с дължина около 3,5 км. Ремонтът включва конструктивна част и подновяване на канализация, водоснабдяване, светофари, озеленяване, елсистема, улично осветление, маркировка и телекомуникационна система, като за шахтите са предвидени да се поставят сензори – за СОТ. „Първа българска армия е една от ключовите и най-натоварена от автомобилен трафик в кв. Орландовци.