Само в 7DniSofia.bg

ВМРО: Ние сме стоперът, да не бъде прегазена българщината! Иначе край с Македония

искрен веселинов

Компромисите по отношение на евроинтеграцията на Северна Македония със сигурност ще бъдат по вероятни, ако ВМРО не е част от следващото управление на страната. Това каза Искрен Веселинов, водач на листата на ВМРО – БНД в 25 МИР-София, за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

Той допълни, че е удовлетворен от отпадането в ЕП на поправката в Доклада за Македония, която беше предложена от социалистите и зелените. По думите му ВМРО, както и досега, така и в следващия парламент би бил истинският гарант на българщината.

Ние бяхме онзи стопер на компромиса, който изигра решаваща роля, и в края на краищата бяхме някакъв вид оправдание на нашите партньори, които на европейските си съратници обясняваха, че коалицията трябва да се съобрази с нас. Ако този стопер го няма, доста по-трудно ще бъде отстояването на националната позиция. Така че хората, които желаят българщината и истината в Северна Македония да бъдат отстоявани по този начин, безспорно ще трябва да ни подкрепят.

Искрен Веселинов каза още, че очаква незначителна част от жителите на западната ни съседка с българско гражданство да гласуват на предстоящите парламентарни избори у нас, макар че в Благоевградска област по постоянен адрес са регистрирани около 30 хиляди души.

По думите му голяма част от тези хора крият, че са българи, тъй като общественото мнение в Северна Македония е фокусирано по един много негативен начин върху всеки, който изразява българско самосъзнание. Осветляването им чрез гласуване със сигурност не е на първо място сред техните приоритети, каза още Искрен Веселинов, водач на листата на ВМРО – БНД в 25 МИР-София.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории