Само в 7DniSofia.bg

Предадохме на Москва руски топ гангстери, пролели реки от кръв и трупове

991-ratio-rusiia-policiia

България екстрадира двама руснаци в Русия, обвинени в убийства и бандитизъм. Това съобщи пред ТАСС в петък официалният представител на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация Ирина Волк, цитирана от TACC.

„Днес в София българските колеги ни предадоха Владислав Мухин, обвинен в убийство и бандитизъм, и Андрей Данилов, осъден за особено тежки престъпления, на служителите от Националното централно. Според Волк Владислав Мухин, с престъпния прякор „Муха“, е бил активен член на организирана група, която е действала от края на 80-те години на територията на град Казан.

Въз основа на искане от Министерството на вътрешните работи на Татарстан той е издирван по обвинение в убийство през 1998 г. на лидера на друга групировка и за бандитизъм. „За да избегне наказателна отговорност, той избяга от правоприлагащите органи. В резултат на оперативни мерки беше установено, че той е напуснал Русия.

Мухин е обявен за издирване по каналите на Интерпол, а през август 2020 г. е задържан в територия на България“, добави представителят на МВР. Според говорителя на Министерството на вътрешните работи Андрей Данилов е бил осъждан преди за убийство, както и за незаконно придобиване и носене на оръжие.

По предварителни данни в началото на 2000-те години в Череповец по заповед на бизнесмен той се опитал да убие местна бизнесдама, на която дължал голяма сума пари. Данилов се опитал да влезе в жилището на жената, но тя успяла да натисне паник бутона, по сигнал на който са пристигнали служителите на частна охранителна фирма.

„След това той откри огън, застрелвайки един от служителите на частната охранителна компания. Жената и вторият пазач бяха ранени“, добави Волк. Данилов успява да избяга, осъден е задочно на 19 години затвор, обявен е за издирване по каналите на Интерпол. През юли 2020 г. той е бил задържан в България.